Пам'яті поліцейського Олексія Христенка

Пам'яті поліцейського Олексія Христенка

Хвилина мовчання
Укрінформ
Чоловік присвятив службі у правоохоронних органах майже 17 років життя

Поліцейський Олексій Христенок загинув 28 лютого 2022 року під час оборони Чернігова. Йому було 36 років.

Чоловік працював поліцейським-водієм в Управлінні карного розшуку ГУНП в Чернігівській області.

За словами дружини Дарини, 24 лютого минулого року вони прокинулися близько 5-ї ранку від звістки про те, що почалася повномасштабна війна, і її коханий одразу поїхав на роботу, щоб стати на захист рідної землі.

Після початку повномасштабної війни Олексій разом із колегами-оперативниками відпрацьовував околиці Чернігова та населені пункти Чернігівського району, щоб протидіяти проникненню диверсійно-розвідувальних груп РФ.

28 лютого поліцейські отримали завдання не допустити проникнення росіян у місто в районі села Киїнка.

«Наші поліцейські спецназівці разом із військовими та мирними жителями села потрапили під інтенсивний обстріл ворога. Військові РФ застосували системи залпового вогню «Смерч». На жаль, Дмитро Лук’яненко, Дмитро Музирьов, Володимир Настич та Олексій Христенок у той день загинули», - зазначив керівник поліції Чернігівської області Володимир Нідзельський.

Начальник Управління карного розшуку поліції Чернігівщини Дмитро Зубок заявив, що на чоловіка завжди можна було покластися в будь-якій ситуації і що правоохоронець завжди був на висоті та дуже відповідально ставився до поставлених завдань.

«Ми знали: він ніколи не підведе. Олексій завжди був радий підставити плече допомоги, він любив товаришів», - сказав він.

Указом Президента України №124/2022 від 10 березня 2022 року старший сержант поліції був посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Цю нагороду було вручено родині загиблого у приміщенні Чернігівської ОВА 14 червня 2023 року.

Через рік після загибелі Олексія Христенка та трьох інших поліцейських на будівлі Киїнської сільської ради відбулася церемонія відкриття меморіальної дошки на їх честь.

У пам’яті всіх, хто його знав, Олексій назавжди залишиться професіоналом, мужнім захисником, люблячим батьком і чоловіком.

«Для мене, для нашої дитини і, думаю, для багатьох людей він назавжди залишиться Героєм. Ми його ніколи не забудемо», - сказала дружина Дарина.

Фото: Поліція Чернігівської області, Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-