Німеччина не відмовляється від передачі Україні TAURUS – Пісторіус

Німеччина не відмовляється від передачі Україні TAURUS – Пісторіус

Укрінформ
ФРН не відмовила Україні в її проханні надати крилаті ракети великої дальності TAURUS, але для схвалення рішення ще не пройдені всі необхідні процедури.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус у спільному з французьким колегою Себастьєном Лекорню інтерв’ю виданню Le Monde, текст якого німецькою розміщено на сайті Міноборони ФРН, передає Укрінформ.

«Ні, ми не відмовляємося від крилатих ракет. Ми розглядаємо запит та його наслідки. Наприклад, необхідно враховувати юридичні чи технічні аспекти. Я знаю, що для цього потрібен час… Наш обов'язок - ретельно розглянути всі питання», - сказав Пісторіус, додавши, що усвідомлює, яку користь вони можуть дати українським друзям.

Він зауважив, що крилаті ракети TAURUS (Target Adaptive Unitary and Dispenser Robotic Ubiquity System) є системами зброї дуже великої дальності. На запитання, чи не вистачає німецькій стороні зобов’язання Києва не використовувати ці крилаті ракети за межами території України, міністр зауважив, що «це зобов’язання, звісно, дуже важливе, але це не єдиний фактор перевірки».

Крилаті ракети великої дальності SCALP і Storm Shadow з початку літа Україні вже передали Франція і Велика Британія.

Обидва міністри також порушили питання реакції на «падіння» за останні тижні російських безпілотників на територію Румунії.

«Звучить так, ніби ми нічого не робимо. Це не так. Ми перебуваємо в тісному контакті з Румунією, яка попросила нас про підтримку, але водночас ми не хочемо викликати надмірну реакцію. Ми стежимо за цим розвитком і солідарні з нашими союзниками. Вирішальним є те, що ми спокійно координуємося, щоб забезпечити повітряний простір Румунії необхідним захистом», - сказав Пісторіус.

Лекорню своєю чергою зазначив, що Франція засуджує будь-який напад на безпеку своїх союзників.

«Ми вже розгорнули протиповітряні засоби з батареєю SAMP/T для забезпечення безпеки частини повітряного простору Румунії», - поінформував він. Французький політик назвав інциденти «побічним результатом війни в Україні», який свідчить про те, що ця війна — це не лише війна українців, а що цей конфлікт піднімає ширші питання безпеки в Центральній Європі та за її межами.

Читайте також: Затягування з Taurus для України дає РФ змогу адаптувати свою оборону - депутат Бундестагу

Міністри оборони ФРН і Франції зустрічаються 21 вересня на базі в Евре, де обговорять відродження франко-німецького проєкту основного бойового танка MGCSMain Ground Combat System (Main Ground Combat System).

Фото: @BMVg_Bundeswehr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-