У районі Серебрянського лісу та Білогорівки йдуть бої - нацгвардійці проводять контратаки

У районі Серебрянського лісу та Білогорівки йдуть бої - нацгвардійці проводять контратаки

Укрінформ
Військовослужбовці Нацгвардії України проводять контратаки і завдають втрат РФ у живій силі в районах Серебрянського лісництва і Білогорівки.

Про це заявив тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту планування застосування Головного управління НГУ полковник Микола Уршалович, інформує пресслужба Нацгвардії, передає Укрінформ.

«Нацгвардійці також стійко утримують оборонні рубежі, проводять контратаки та наносять втрати ворогу в живій силі, озброєнні та техніці в районах Серебрянського лісництва, Білогорівки та Спірного, незважаючи на перевагу противника в артилерії», - сказав він.

Читайте також: На Таврійському напрямку Сили оборони закріплюються і просуваються вперед

За його словами, на Бахмутському напрямку, у районі Кліщіївки, РФ намагається не допустити подальшого просування їхніх підрозділів та не залишає спроб повернути втрачене положення. «Проте підрозділи Нацгвардії разом з іншими складовими Сил оборони здійснюють тиск на ворога, змушуючи агресора залишати зайняті позиції», - зазначив представник НГУ.

Полковник Національної гвардії України заявив, що на Авдіївському напрямку минулого тижня РФ проводила штурмові дії, для чого залучала і штурмові загони «Шторм Z». «Сили оборони успішно перетворили їх на «хороших», - поінформував представник ГУ НГУ.

Уршалович розповів, що підрозділи спеціального призначення Нацгвардії на околицях Авдіївки продовжували ведення аеророзвідки, ударно-пошукових, снайперських та контрснайперських заходів, а також уражали росіян ударними дронами.

Читайте також: МВС показало, як нацгвардійці зачищають позиції росіян на Запорізькому напрямку

Він сказав, що на Мелітопольському напрямку підрозділи бригад «Гвардії наступу» НГУ, показуючи відвагу та мужність, витісняють росіян із займаних позицій, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи з розмінування, для забезпечення подальших дій та ураження росіян як артилерійськими засобами, так і ударними БПЛА.

«Ворог хоче утримати раніше захоплені території і намагається шляхом потужного вогневого впливу, а це близько 18 авіаційних ударів та понад 450 обстрілів зі ствольної та реактивної артилерії, уповільнити наступ наших підрозділів. Незважаючи на щільне мінування та інженерне обладнання, а також потужний спротив окупантів, наші підрозділи мали частковий успіх,– просунулись як у глибину оборони ворога, так і по фронту», – зазначив полковник Нацгвардії.

За його словами, на Херсонському напрямку підрозділи НГУ продовжують виконання стабілізаційних заходів, ведення розвідки, завдають вогневого ураження по виявлених цілях росіян, забезпечуючи підтримку дій підрозділів Сил оборони.

Як повідомлялося, 17 серпня Уршалович заявив, що бригада НГУ «Азов» розпочала виконання завдань у районі Серебрянського лісництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-