Сили оборони продовжують стримувати наступ ворога на Мар'їнському напрямку – Генштаб

Сили оборони продовжують стримувати наступ ворога на Мар'їнському напрямку – Генштаб

Укрінформ
Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Мар'їнському напрямку, де за минулу добу противник здійснив 13 невдалих спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

«Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках», - зазначив він.

Речник підкреслив, що на Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці, а також змушують ворога відступати із займаних позицій.

«Наші захисники відбили атаки ворога в районі Роботиного Запорізької області, які завершились для окупантів значними втратами як у живій селі, так і в техніці», - поінформував Ковальов.

Водночас, за даними Генштабу, Сили оборони продовжують штурмові дії в районі південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій селі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

Також на Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки противника в районі західніше Зайцевого Донецької області.

«Противник намагався відновити втрачене положення в районі північно-східніше Андріївки Донецької області. Успіху не мав», - зауважив речник.

Він також наголосив на тому, що Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Мар'їнському напрямку.

«Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар'їнки Донецької області, де протягом минулої доби здійснив 13 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій», - повідомив Ковальов.

Водночас, за його словами, на Андріївському та Шахтарському напрямках Сили оборони України продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, продовжують утримувати ініціативу та відвойовувати нашу землю.

«Протягом минулої доби відбулося 23 бойових зіткнення. Ворог завдав два ракетних та 80 авіаційних ударів, здійснив понад 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, як по позиціях наших військ, так і по цивільних об'єктах нашої держави», - резюмував речник Генштабу.

Читайте також: На Таврійському напрямку ЗСУ за добу знищили понад 320 загарбників

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 21 вересня 2023 року ліквідували близько 274 тисяч 470 російських агресорів, і ще 490 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-