Об 11:00 - презентація розслідування вбивств на ЗАЕС за участю «Росатома»

Об 11:00 - презентація розслідування вбивств на ЗАЕС за участю «Росатома»

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
19 вересня об 11:00 - презентація дослідження «Ядерна в’язниця: як «Росатом» перетворив найбільшу в Європі атомну електростанцію на катівню і як світ може це зупинити» від документаторів та розслідувачів міжнародних злочинів  Truth Hounds. 

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікери: Роман Авраменко - виконавчий директор Truth Hounds; Дмитро Коваль - юридичний директор Truth Hounds; Олександра Романцова - виконавча директорка Центру громадянських свобод.

Чому це цікаво?

Дослідження присвячено аналізу системних викрадень, катувань та вбивств співробітників ЗАЕС, що здійснюються за сприяння російської держкорпорації з атомної енергії «Росатом» з березня 2022 року. Truth Hounds опитали свідків та потерпілих, проаналізували фото- та відеоматеріали, вивчили дані від українських правоохоронних органів. Дослідники довели, що дії російських окупаційних сил, про які було відомо «Росатому», становлять серйозні порушення міжнародного права у вигляді воєнних злочинів та злочинів проти людяності. 

Truth Hounds та Центр громадянських свобод розробили рекомендації до міжнародної спільноти щодо притягнення винних до відповідальності та санкцій щодо «Росатому».

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-