Ігнат про навчання українських пілотів на F-16: «Авіаційна коаліція» збільшується

Ігнат про навчання українських пілотів на F-16: «Авіаційна коаліція» збільшується

Укрінформ
Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат запевнив, що процес навчання українських пілотів на літаках-винищувачах F-16 “зрушився дуже серйозно з місця”.

Про це він сказав в ефірі національного телемарафону "Єдині новини", відповідаючи на запитання, на якому етапі процес підготовки українських пілотів для польотів на F-16, зокрема, мовної підготовки у США, що має розпочатися у вересні, повідомляє Укрінформ.

Ігнат повідомив, що географія країн, які долучаються до "літакової коаліції", велика і збільшується.

Зокрема, зауважив він, і США теж долучилися до цього процесу.

Читайте також: У Нацгвардії США кажуть, що українські пілоти можуть опанувати F-16 за три місяці

За його словами, країни, які долучилися до підготовки українських пілотів, проводитимуть і мовну підготовку, і безпосередньо навчання пілотів на літаках.

“Дуже багато задають питань стосовно де, в якій країні, скільки пілотів, скільки літаків ми отримуємо. На жаль, не можемо ми зараз так детально відповідати на ці запитання для працівників ЗМІ. Тому просимо за це вибачення і розуміння, тому що не кожна країна хоче особливо деталізувати той процес, який відбувається у неї на території. Тому лише можу запевнити, що процес дійсно таки зрушився дуже серйозно з місця. Він і не був на місці, але він набув обертів, скажемо так. І льотчики навчаються і проходять підготовку. Я думаю, про це будуть подальші заяви вже від лідерів країн”, - розповів Ігнат.

Читайте також: У Данію прибули перші F-35 на заміну винищувачів F-16, які мають передати Україні

Як повідомлялося, українські пілоти, а також технічний персонал, які навчатимуться в США керуванню та обслуговуванню літаків F-16, вже в вересні розпочнуть займатися мовною підготовкою на авіабазі у Техасі.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-