Росіяни за день 37 разів обстріляли прикордоння Сумщини, загалом 217 вибухів

Росіяни за день 37 разів обстріляли прикордоння Сумщини, загалом 217 вибухів

Укрінформ
Російські війська протягом суботи 37 разів обстріляли з різних видів зброї прикордоння Сумської області, ворожих ударів зазнали дев'ять територіальних громад.

Як передає Укрінформ, про це Сумська обласна військова адміністрація повідомила у Фейсбуці.

"Зафіксовано 217 вибухів. Обстрілів зазнали Великописарівська, Краснопільська, Середино-Будська, Юнаківська, Хотінська, Есманська, Білопільська, Миропільська, Зноб-Новгородська громади", – зазначили в ОВА.

Великописарівську громаду російські війська обстріляли зі станкових гранатометів типу СПГ-9 й АГС (вісім і 20 вибухів відповідно). Також ворог бив із мінометів й артилерії, унаслідок чого пролунали 55 і 26 вибухів.

Краснопільська громада теж потерпала від артилерійського й мінометного вогню загарбників - зафіксовані відповідно чотири й 11 вибухів. Окрім того, росіяни атакували двома некерованими авіаційними ракетами, випустивши їх із літака на своїй території.

Читайте також: У небі над Сумщиною вночі ППО збила три «Шахеди»

Із мінометів й артилерії агресори обстріляли й Середино-Будську громаду – пролунали три та п'ять вибухів.

Три міни російська армія скинула на територію Юнаківської громади. Мінометних ударів загарбники завдали також по Миропільській громаді, що зумовило там 12 вибухів.

Зноб-Новгородську громаду ворог обстріляв зі станкових гранатометів типу АГС – сталися 20 вибухів.

З мінометів і гранатометів типу СПГ російські війська вдарили по Білопільській громаді, унаслідок чого зафіксовано 22 та шість вибухів відповідно.

Читайте також: Росіяни за добу 25 разів обстріляли прикордоння Сумщини, є постраждалий

На Хотінську громаду за допомогою безпілотників коптерного типу росіяни скинули два боєприпаси типу ВОГ – вони вибухнули у повітрі.

Один боєприпас типу ВОГ загарбники скинули з квадракоптера на Есманську громаду. Також її територію обстріляли з міномета, спричинивши сім вибухів.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня росіяни за день здійснили дев'ять обстрілів  прикордоння Сумської області. Ворожим вогнем зруйновані будинки та господарчі приміщення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-