Пам'яті розвідника Миколи Закалюжного (позивний «Кум»)

Пам'яті розвідника Миколи Закалюжного (позивний «Кум»)

Хвилина мовчання
Укрінформ
Чоловік пройшов Донецький аеропорт, Авдіївку, Мар'їнку, Піски...

Микола Закалюжний воював за Україну з 2014 року. Чоловік виконував бойові завдання в районі найбільш запеклих боїв: Донецький аеропорт, Авдіївка, Мар'їнка, Піски. 

24 лютого 2022 року Микола перебував у Польщі, проте відразу повернувся до України і 25 лютого 2022 року вже приступив до оборони Київської області.

Брав активну участь у контрдиверсійних заходах у Києві. У складі оперативно-тактичної групи СБУ обороняв м. Ірпінь, проводив евакуацію мирного населення.

Після того, як противника вибили з Київської області, чоловік перевівся до 67-ї бригади Сил спеціальних операцій, де виконував бойові завдання на Донецькому напрямку. 

Навесні 2023 року Микола був призначений командиром групи окремої розвідроти 10-го армійського корпусу. Його професіоналізм та військові уміння неодноразово слугували ключовим фактором успішного виконання бойових завдань. 

Розвідник загинув 6 вересня 2023 року при виконанні бойового завдання у Запорізький області.

"Він був справжнім у всьому! Воїном, другом, патріотом, чоловіком і батьком, сином і братом. У горнилі боротьби з ворогом він з 2014 року. Це і самооборона, "Правий сектор", АТО...і скрізь він був Своїм - "Кумом". Він бачив жахіття Донецького аеропорту, Героїзм Авдіївки, Мар'їнки, Пісок… Він не просто був там, він нищив ворога на нашій землі тоді і зараз…" - кажуть побратими Миколи.

За їх словами, коли почалося повномасштабне вторгнення РФ в Україну, Микола був за кордоном, але "все покинув і вже 24 лютого був в Україні, щоб обійняти та підтримати переляканих дружину і донечку і знову піти в бій, боротися з ворогом!".

"Він ще за життя став Легендою. Його знають і поважають тисячі людей! А тепер він став нашим Ангелом-охоронцем, хранителем Роду. Його вже немає, але Він залишиться в наших серцях назавжди! Микола "Кум" Закалюжний, R.I.P.", - згадують з теплом і повагою побратими розвідника.

Вічна пам'ять Герою!

Фото надані побратимами Миколи Закалюжного

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-