Загарбники обстріляли Новодмитрівку на Херсонщині, загинув 6-річний хлопчик

Загарбники обстріляли Новодмитрівку на Херсонщині, загинув 6-річний хлопчик

Укрінформ
Російські війська вночі 14 вересня з артилерії обстріляли Новодмитрівку Білозерської громади Херсонської області, загинула 6-річна дитина, ще четверо людей дістали поранення.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Після 00:00 14 вересня загарбники з артилерії обстріляли село Новодмитрівка. Снаряди поцілили по приватному будинку та його території. Травми, несумісні із життям, отримав 6-річний хлопчик. У важкому стані до лікарні госпіталізований його брат віком 13 років, ідеться у повідомленні.

Також поранення дістали троє сусідів, які намагалися допомогти, але теж потрапили під ворожий вогонь.

Пошкоджено приватні будинки, господаря споруди.

За процесуального керівництва Олешківської окружної прокуратури Херсонської області розпочато розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Як повідомив у Телеграмі начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, "опівночі окупанти вкрили вогнем Новодмитрівку. Влучили в житловий сектор. Поранення дістали три людини. З них - двоє братів 7 і 14 років. На жаль, від отриманих травм молодший хлопчик загинув на місці".

Старшого хлопця госпіталізували до лікарні. У нього численні поранення. Стан - важкий. Медики борються за його життя, зазначив Прокудін.

Також травмовані троє сусідів, які прибігли на допомогу дітям. Їх госпіталізували.

Як додав голова ОВА, під обстріл ворога потрапила й карета швидкої допомоги. Пошкоджено автівку, медики не постраждали.

Читайте також: На Херсонщині росіяни скинули вибухівку з дрона, поранені двоє волонтерів

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня росіяни 82 рази обстріляли Херсонщину, поцілили у житлові квартали населених пунктів, будівлю навчального закладу у Херсонському районі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-