ГУР показало кадри операції з повернення «вишок Бойка»

ГУР показало кадри операції з повернення «вишок Бойка»

Фото
Укрінформ
Головне управління розвідки Міноборони України опублікувало кадри спецпризначенців із захоплених унаслідок спецоперації “вишок Бойка” - бурових газо- та нафтовидобувних платформ біля берегів Криму в Чорному морі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу відомства.

Зокрема, на фото зафіксовано шлях розвідників-спецпризначенців штормовою акваторією на гумових човнах, зачистка об’єктів та демонтаж засобів розвідки держави-агресора, зіткнення з ворожою авіацією, а також евакуацію «Конана» - воїна, який опинився за бортом та провів у відкритому морі 14 годин.

Як повідомлялося, підрозділи ГУР МОУ провели спецоперацію, унаслідок якої повернули під контроль України так звані “вишки Бойка”. Зокрема, під контроль були повернуті бурові платформи "Петро Годованець" та "Україна", а також СПБУ "Таврида" і СПБУ "Сиваш".

Під час проведення операції спецпризначенцям вдалося захопити цінні трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також РЛС "Нева", що може відстежувати рух суден у Чорному морі.

Під час однієї з фаз цієї операції відбувся бій між українськими спецпризначенцями на катерах та російським винищувачем Су-30.

Внаслідок бою російський літак отримав ураження і змушений був відступити, зазначили в ГУР.

Росія окупувала нафтовидобувні платформи у 2015 році, а з початком повномасштабного вторгнення використовувала у військових цілях. Зокрема, як вертолітні майданчики і для розміщення засобів РЛС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-