Для «Армії дронів» підготували ще 3000 операторів

Для «Армії дронів» підготували ще 3000 операторів

Укрінформ
У липні підготовку до керування безпілотними летальним апаратами пройшли 3000 бійців.

Про це в Телеграмі повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«Операторів БПЛА на фронті буде більше — «Армія дронів» підготувала ще 3 тисячі бійців за липень», - йдеться у повідомленні.

Воїни пройшли теоретичну та практичну підготовку. Навчилися керувати розвідувальними коптерами, FPV-дронами та літаками-бомберами. Склали фінальний іспит — і вже готові уражати російську техніку на передовій. 

За даними Федорова, загалом під час другого етапу підготовки, запущеного у червні, планується навчити 10 тисяч пілотів. Під час першого етапу було підготовлено 10 тисяч професійних операторів. 

Читайте також: «Армія дронів»: військові пройшли підготовку на роботизованих платформах «Рись»

Наразі до «Армії дронів» доєдналося ще п'ять шкіл. Вони навчають операторів бути непомітними в найгарячіших місцях, вести розвідку та влучати в ціль. 

Як повідомлялося, ударні підрозділи, що забезпечуються в межах проєкту «Армія дронів», уразили 1280 одиниць російської техніки протягом трьох місяців. Серед ураженого — 246 танків, 389 бойових броньованих авто, 126 гармат, 325 вантажівок та інша ворожа техніка.

Фото ілюстративне: Телеграм/Михайло Федоров

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-