В Україні готуватимуть фахівців із виготовлення та використання боєприпасів для дронів

В Україні готуватимуть фахівців із виготовлення та використання боєприпасів для дронів

Укрінформ
Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості разом із двома вишами розпочало пілотний навчальний курс із підготовки фахівців з виготовлення і використання боєприпасів для БПЛА.

Про це повідомляє пресслужба міністерства, передає Укрінформ.

«Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України спільно з двома провідними закладами вищої освіти розпочало перший пілотний навчальний курс для виробників та експлуатантів боєприпасів для БПЛА», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Росія визнала, що український безпілотник пошкодив три Ту-22М3 на аеродромі «Дягилево»

Наголошується, що до навчання залучені представники відповідних відомств та військовослужбовці, які безпосередньо використовуватимуть вироби на фронті.

Після закінчення курсів слухачі отримають свідоцтво про проходження курсів підвищення кваліфікації, навчальною програмою яких передбачено вивчення конструкції сучасних боєприпасів до БПЛА, отримання навичок поводження з продуктами спецхімії, гарантування безпеки при поводженні з боєприпасами, а також отримання практичного досвіду з первинної медичної допомоги.

Перша група із 27 слухачів уже розпочала шеститижневе навчання. До кінця 2023 року курси з виготовлення та використання боєприпасів для БПЛА пройдуть понад 100 співробітників відповідних установ, відомств та підприємств.

Читайте також: Cosmolot Airlines: перші 15 ударних БПЛА Punisher були передані ЗСУ

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів виділив цього року 40 мільярдів гривень для інвестування в українське виробництво безпілотників. Виробництво FPV-дронів в Україні вже розпочали три державні оборонні заводи.

Фото: armyinform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-