Пам'яті військового Остапа Бринського

Пам'яті військового Остапа Бринського

Хвилина мовчання
Укрінформ
Чоловік був активним громадським діячем та учасником Революції гідності

Остап Бринський загинув 19 серпня 2023 року поблизу Бахмута під час мінометного обстрілу росіян. 

Остап народився в Івано-Франківську. У 2008 році закінчив бакалаврську програму «Філософія» Факультету гуманітарних наук Києво-Могилянської академії. 

Він був аналітиком благодійного фонду "Пацієнти України" та фахівцем з публічних закупівель у сфері охорони здоров’я. 

Раніше працював аналітиком у Центрі “Антикорупційна платформа” та регіональним координатором з медичних закупівель у мережі DOZORRO.

Активний громадський діяч, учасник Революції гідності. Чоловік був спостерігачем за виборами з 2010 року від громадянської мережі ОПОРА. 

"Чого тільки вартувало його унікальне вміння фіксувати на фото автентичні інтер'єри виборчих дільниць…Він був щирим і магічно легко вчив людей довіряти собі. Через спостереження Остап зробив цю країну кращою, захищаючи вибір сотень тисяч українок та українців. Зараз же він загинув, захищаючи наші життя", - пригадують колегу в ОПОРІ.

Дружина загиблого Младена Качурець зазначила, що її чоловік не був народжений для війни, ніхто з нас не був, але це було його свідоме рішення - піти у військо. 

“Його любов до нас, до людей, до життя не могла тримати його осторонь. У нього було ще мільйон планів, у нас були спільні плани, ми мали прожити довге і щасливе життя, але триклята Росія, росіяни відібрали в нього можливість їх реалізувати. А в нас відібрали його, наше щастя", — написала вона у соцмережі. 

За її словами, чоловік віддав захисту України понад рік.

"Зараз важко усвідомити, прийняти, що це — правда, що це — не дурний сон чи жарт. Я не вірила, що мені доведеться це коли-небудь писати. Уявляла, як ми будемо вітати його з нашою перемогою на Хрещатику", — додає дружина.

Брат Остапа Тарас Бринський – також на війні. Він згадує Остапа тами словами: «Загинув як воїн, в бою під Бахмутом. Але насамперед він був Людиною. І виконував перш за все свій людський обовʼязок. Багато про нього можна сказати, він мій кумир з дитинства. Але зараз не маю сил. Він був прекрасним батьком і це просто невимовний біль для його доньки, моєї похресниці Соломійки».

Попрощалися з військовим у рідному Івано-Франківську на День незалежності.

Вічна слава і шана Герою!

Фото: Фейсбук-сторінка Svitlana Matvienko, Фейсбук-сторінка Mladena Kachurets, Фейсбук-сторінка Vlasta Vlasenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-