Російський гелікоптер Мі-8 перевозив важливе обладнання для винищувачів – військовий

Російський гелікоптер Мі-8 перевозив важливе обладнання для винищувачів – військовий

Укрінформ
Російський бойовий гелікоптер Мі-8, який у межах спецоперації перелетів до України та здався ЗСУ, перевозив важливе обладнання для російських винищувачів.

Про це журналіст та військовослужбовець, автор циклу документальних фільмів «Воєнна розвідка України» Артем Шевченко сказав на закритій пресконференції на тему: «Подробиці спецоперації з викрадення російського вертольота», яка відбулася в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Так, гелікоптер перевозив цінний вантаж. Це обладнання авіаційне різне, не будемо уточнювати яке. До бойових винищувачів Су-30М та Су-35. Відповідно, це вплинуло на боєздатність тих літаків, до яких цей вантаж мав би бути доправлений. А також технологічне обрання, яке є у гвинтокрилі, допомогло нашим повітряним силам та нашій розвідці краще зрозуміти ворожу авіаційну систему безпеки та зв'язку. Це суттєво плинуло вже та впливатиме ще на результати протидії», - сказав він.

Як зазначив Шевченко, відтепер гвинтокрил Мі-8 в складі авіаційного підрозділу ГУР МОУ буде використовуватися за призначенням.

Читайте також: Пілота, який перегнав російський Мі-8 до України, ретельно перевіряли — Юсов

Як повідомлялося, 23 серпня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов підтвердив завершення спецоперації, у якій російський бойовий гелікоптер Мі-8 разом з усім екіпажем перелетів до України та здався ЗСУ. Завдяки ретельно спланованій та чіткій роботі українських воєнних розвідників російський пілот перегнав на українську територію вертоліт МІ-8АМТШ ВКС РФ, завантажений компонентами до бойових літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-