Ігнат - про авіакатастрофу двох гелікоптерів: Пілоти на східному фронті завжди дуже ризикують

Ігнат - про авіакатастрофу двох гелікоптерів: Пілоти на східному фронті завжди дуже ризикують

Укрінформ
Українські пілоти, які працюють на Східному напрямку, роблять важливу справу і завжди дуже ризикують.

Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини», коментуючи загибель екіпажів двох гелікоптерів Мі-8 на Донеччині, передає Укрінформ.

"Ви розумієте, в яких умовах доводиться виконувати завдання вертолітникам, особливо на Східному напрямку, на лінії бойового зіткнення, де йде бойова робота, підтримка наземних сил. Тому там доводиться літати дуже низько і дуже ризикувати, коли ворог переважає тебе в повітрі", - сказав Ігнат.

Читайте також: Україна в перспективі матиме одну з найсучасніших систем ППО - Ігнат

Він зауважив, що поки немає інформації, що саме могло призвести до трагедії. "Але я думаю, що пілоти робили все можливе, щоб урятувати себе і виконати те завдання, яке перед ним ставилося", - сказав речник Повітряних сил.

Ігнат також нагадав, що триває слідство і потрібно дочекатись його результатів.

Читайте також: У Полтаві прощаються із загиблими на Донеччині екіпажами Мі-8

Як повідомлялося, 29 серпня у Краматорському районі Донецької області під час виконання бойового завдання впали два військові гелікоптери Мі-8. Загинули четверо пілотів і два авіатехніки.

ДБР попередньо кваліфікувало подію за ст. 416 Кримінального кодексу України – порушення правил польотів або підготовки до них. Однак розглядаються й інші можливі причини катастрофи: технічна несправність, диверсія або ураження вертольотів ворогом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-