Перекидав «вагнерівців» з Ірану в Україну: гендиректору російської авіакомпанії оголосили підозру

Перекидав «вагнерівців» з Ірану в Україну: гендиректору російської авіакомпанії оголосили підозру

Укрінформ
Служба безпеки України оголосила підозру генеральному директору російської авіаційної компанії "224 льотний загін" Володимиру Міхєйчику, причетному до ведення війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Встановлено, що посадовець допомагав вищому військово-політичному керівництву Російської Федерації в перекиданні особового складу та військової техніки загарбницьких угруповань до українського кордону.

Насамперед Міхєйчик займався питаннями переправлення в напрямку України із Близького Сходу озброєння і бойовиків російської військової компанії "Вагнер".

За даними слідства, із серпня 2022 року по сьогодні підозрюваний надав шість цивільних бортів для здійснення відповідних авіарейсів із Сирії та Ірану до пунктів збору на території Росії.

Так, 8 серпня 2022 року цивільні літаки авіакомпанії фігуранта перевозили озброєння й інструкторів "Вагнера" із Ірану до Москви міжнародним рейсом RFF8629. Уже 18 вересня російські найманці прямували авіасполученням "Сирія-Грозний" (рейс – RFF8631).

Ще один переліт загарбників зафіксований 26 лютого поточного року на рейсі RFF8936 із Латакії (Сирія) до Ростова-на-Дону.

Читайте також: У Фінляндії затримали росіянина, якого підозрюють у терористичних злочинах в Україні

У подальшому найманців "Вагнера"з їхньою військовою технікою перекидали в Україну для участі в бойових діях на південному та східному фронтах, зокрема під Бахмутом Донецької області. 

СБУ зібрала проти Міхєйчика доказову базу. Йому інкримінується пособництво в плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України. 

Зловмиснику загрожує до 15 років ув’язнення. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, у липні підозру оголосили російському генералу, який наказував бомбити Маріуполь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-