Офіс уповноваженого з питань зниклих безвісти опрацьовує можливість участі родичів у впізнанні

Офіс уповноваженого з питань зниклих безвісти опрацьовує можливість участі родичів у впізнанні

Укрінформ
Офіс уповноваженого з питань зниклих безвісти створив алгоритм дій для спрощення процедур встановлення долі зниклих воїнів і працює над можливістю участі у процедурах впізнання членів їхніх родин.

Як передає Укрінформ, про це уповноважений з питань зниклих безвісти Олег Котенко повідомив Телеграмі.

Офіс уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти, зафіксував значну кількість звернень родичів зниклих осіб, які висловили бажання взяти участь у процедурі впізнання за фотознімками.

З метою спрощення перегляду наявних фотознімків та налагодження безперервної роботи з ідентифікації заявникам необхідно дотримуватись алгоритму дій.

Читайте також: Росія повернула тіла 12 українських захисників, які вважалися військовополоненими - Коордштаб

Спочатку слід звернутися до представника уповноваженого в регіоні України з метою з'ясування, чи могла зникла особа перебувати в районі, звідки були повернуті тіла. Контакти представника уповноваженого - за посиланням.

Потім слід надати представнику уповноваженого роздруковані фотознімки особливих прикмет, за якими можна впізнати зниклу особу (татуювання, медичні дані, стоматологічна карта, особисті речі, хрестики, ланцюжки, жетони, нашивки тощо). На кожному фотознімку має бути зазначено ПІБ та дату народження зниклої особи.

Представник уповноваженого узагальнює надану інформацію та надає її правоохоронним органам для попереднього дослідження.

За наявності збігів із повернутими тілами член сім'ї зниклої особи запрошується на призначений час до органів Національної поліції для подальшої роботи.

Читайте також: Зниклими безвісти за особливих обставин займатимуться МВС, Міноборони і Коордштаб

Органи Національної поліції та бюро судово-медичної експертизи здійснюють прийом громадян у чітко визначений час. Дата й час прибуття кожної особи будуть узгоджені представником уповноваженого персонально з кожною особою.

Крім того, на даний час Офіс уповноваженого опрацьовує можливість участі в процедурах впізнання зниклих безвісти в органах поліції за місцем проживання членів сімей зниклих.

Про можливість ідентифікації в регіонах та без необхідності прибуття до Києва буде повідомлено додатково.

Як повідомляв Укріфнформ, Офіс уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин напрацьовує нові методи пошуку людей на тимчасово захоплених територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-