Пам'яті військовослужбовця, депутата Київради Сергія Ільницького

Пам'яті військовослужбовця, депутата Київради Сергія Ільницького

Хвилина мовчання
Укрінформ
Український захисник із позивним «Сокіл» загинув нещодавно у бою на Донбасі

Полковник Сергій Ільницький народився 20 травня 1970 року в Києві.

Навчався у №143 та №168 школах, згодом закінчив КВІРТУ ППО, Національну академію оборони України, здобув ступінь магістра державного управління у Львівському регіональному інституті Національної академії державного управління при Президентові України.

Сергій присвятив життя військовій службі народу України. У 2014 році, з початком російської агресії, разом із сином пішов на службу до Добровольчого Українського Корпусу та Української Добровольчої Армії. Був першим заступником командувача Української добровольчої армії Дмитра Яроша, командиром загону «Південь» УДА у складі 28-ої ОМБр.

Чоловік очолював волонтерську громадську організацію «ДІЯ», яка допомагає підрозділам ЗСУ, військово-цивільним адміністраціям та добровольчим формуванням.

Сергій був помічником народного депутата ВРУ VII скликання від партії “Правий сектор” Дмитра Яроша, членом правління ГО “Державницька ініціатива Яроша”.

У квітні 2023 року став депутатом Київради від партії «Європейська Солідарність».

3 2014 по 2019 роки за особисту мужність та самовідданість при виконанні службових обов’язків в зоні проведення ООС/АТО нагороджений Державними нагородами України, відомчими нагородами ЗСУ та MBC, орденом «За заслуги» III ступеня.

Сергій був переможцем національних змагань «Ігри Нескорених» в Україні та міжнародних змагань серед військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки «INVICTUS GAMES». Очолював команду INVICTUS Games Team Ukraine 2018 в Сіднеї, Австралія.

Колеги та друзі приголомшені трагічною звісткою про загибель Сергія.

«Велика втрата для всіх нас. Загинув друг, депутат Київської міської ради від ЄС Сергій Ільницький. Воював за наш український Донбас ще з 2014 року. Там і загинув, на Донбасі, під Курдюмівкою», – повідомив у Фейсбуці Президент України у 2014-19 роках, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. 

За його словами, чоловік разом із однопартійцями мав багато планів, у тому числі стосовно реабілітації поранених українських захисників та забезпечення армії безпілотниками. «Сергій гідно представляв столицю там, де сьогодні бʼється серце України… і обливається кровʼю», – додав Порошенко.

"Загинув мій друг Сергій Ільницький ("Сокіл")... Я не розумію що можна додати. Про нього можна писати книгу або знімати кино і впевнений колись це станеться, але зараз мені не вистачає слів..." - написав Вячеслав Рябцев у Фейсбуці.

Фото: Фейсбук-сторінка Krupski Bogdan

Мер Дніпра Борис Філатов зазначив, що вони товаришували з Сергієм з 2015 року: "Брате мій, Друже Сокіл, Сергію Ільницький, ну як так? Ну як так?!!!! Тільки «вчора» ти отримував допомогу від Дніпра для бійців УДА, а вже сьогодні… Ми товаришували с 2015 року. Немає слів. Тільки лють. Помстимося. Обіцяю Тебе особисто".

"Сокіл полетів в небо. Біля Курдюмівки загинув депутат нашої київської команди Сергій Ільницький (позивний «Сокіл»). Скільки планів, яких ти задумав, залишаться нездійсненними(( Невимовний біль втрати. Невимовна лють до ворога, який забирає найкращих. Спочивай з миром, друже. Дякую за твоє життя і твій подвиг. Честь знати тебе і бути поруч!" - написав у Фейсбуці колега по фракції в Київраді Сергій Березенко.

Як зазначили у партії "Європейська солідарність", прощання з Сергієм Ільницьким відбудеться у Києві.

Фото: Фейсбук-сторінка Sergio Iln

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-