Україна та Швеція підписали заяву про спільне виробництво CV90

Україна та Швеція підписали заяву про спільне виробництво CV90

Укрінформ
Україна та Швеція деталізували домовленості щодо локалізації виробництва та ремонту шведських бойових машин піхоти CV90 в Україні.

Про це на пресконференції за підсумками зустрічі з Прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном сказав Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначається у заяві, у межах довготривалих зобов’язань щодо підтримки України Швеція безкоштовно передала бойові машини піхоти (БМП) Combat Vehicle 90 (CV90).

"Сьогодні ми деталізували нашу домовленість щодо спільного виробництва CV90 в Україні, локалізацію виробництва, ремонти тощо. Це дуже важливо для нас. Це приклад того, що безпекова співпраця, співпраця у виробництві повністю відображає єдність наших цінностей. І ми зробимо все можливе, щоб перша вироблена в Україні CV 90 якомога швидше з'явилась", - сказав Зеленський.

Він зауважив, що українські військові вже використовують цю техніку, зокрема у 57-мій окремій мотопіхотній бригаді імені кошового отамана Костя Гордієнка, яку на початку тижня відвідав глава держави. 

"Шведський бойові машини піхоти CV 90 реально дуже сильні. Наші воїни дуже хвалять CV 90. Вдячні не лише за те, що за допомоги цих машин хлопці рухаються вперед, і за те, що CV90 допомагають рятувати життя. Висока якість допомагає реально рятувати, захищати життя воїнів. А життя – це найцінніше. За нього і за свободу цього життя ми і боремось", - наголосив Президент України.

Читайте також: Швеція допомогла Україні на $2,2 мільярда і продовжить допомагати - голова уряду

Також він подякував прем'єр-міністру Швеції за виконання домовленостей і початок навчання українських військових на артилерійських системах Archer.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 19 серпня Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном під час свого візиту до Швеції.

Фото з сайту armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-