СБУ викрила підприємців, які продали Міноборони партію бракованих мін

СБУ викрила підприємців, які продали Міноборони партію бракованих мін

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила корупційну схему, що призвела до зриву державного замовлення на виробництво великої партії боєприпасів для Збройних сил перед повномасштабним вторгненням Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Ідеться про оборонний контракт на поставку українському війську артилерійських мін на загальну суму майже 270 млн гривень.

За даними слідства, до оборудки причетні керівники трьох приватних компаній, що отримали замовлення від Міністерства оборони України на виробництво вказаного виду боєприпасів.

Згідно з підписаними договорами, підприємці зобов'язані були відвантажити бойові засоби ураження до лютого 2022 року.

До вказаного терміну компанії поставили Міноборони лише частину замовлених мін. Отримані боєприпаси виявилися бракованими через використання в них неякісного пороху. Такий технічний недолік унеможливлює застосування їх у бойових умовах і призводить до виведення з ладу самого артозброєння.

Наявність браку була виявлена фахівцями оборонного відомства під час випробування одержаних мін. Браковану партію засобів ураження повернули компаніям-виробникам для виправлення виявлених недоліків.

Читайте також: Підприємцю з Житомирщини оголосили підозру через постачання військовим неякісне вугілля

Підприємці до цього часу не усунули технічні несправності військової продукції і, як наслідок, не поставили українським захисникам жодної одиниці боєприпасів згідно із державним замовленням.

Двом керівникам компаній оголошена підозра за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до восьми років ув'язнення.

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до оборудки.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці викрили підприємця на постачанні неякісного одягу для ЗСУ на понад 35 млн гривень.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-