Посол України не виключає удару РФ по Умані на Рош га-Шана

Посол України не виключає удару РФ по Умані на Рош га-Шана

Укрінформ
Посол України в Державі Ізраїль Євген Корнійчук не виключає, що росіяни можуть запустити ракети по скупченню людей в Умані під час святкування Рош га-Шана, щоб звинуватити потім Україну.

Про це він заявив Ліга.net, передає Укрінформ.

“Я не виключаю ситуації, в якій росіяни можуть запустити декілька ракет по скупченню людей, а потім сказати, що це зробили українці, – пояснює дипломат. – Нам не вистачає ППО. Подивіться, що сталося вночі в Дніпрі. Ми не можемо навіть всі великі міста захистити”, — сказав дипломат.

Корнійчук додав, що українська сторона оприлюднювала в ЗМІ позицію, аби Ізраїль продав ППО Україні для захисту своїх громадян в Умані. “Ця позиція добре пройшла в ізраїльській пресі. Але жодної відповіді ми не отримали”, — відзначив посол.

Читайте також: Паломникам рекомендують утриматися від відвідин Умані на Рош га-Шана

Як повідомляв Укрінформ, раніше посол Євген Корнійчук заявляв, що Україна на рівні вищого політичного керівництва розглядає призупинення дії безвізого режиму з Ізраїлем, зокрема, через складність гарантувати безпеку паломникам до Умані.

Рош га-Шана – юдейський Новий рік, який святкують два дні поспіль в молодик осіннього місяця за єврейським календарем. Цьогоріч він святкується з 15 вересня. З цього дня розпочинається відлік днів нового єврейського року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-