США домагаються від Ірану припинити поставки безпілотників Росії – FT

США домагаються від Ірану припинити поставки безпілотників Росії – FT

Укрінформ
США домагаються від Ірану припинення продажу безпілотників Росії в обмін на зменшення санкційного тиску на Тегеран з боку Вашингтона.

Як передає Укрінформ із посиланням на Financial Times, Штати хочуть, аби Іран відмовився продавати Росії дрони, які Москва використовує у війні проти України, а також запчастин до них.

Адміністрація президента Джо Байдена порушувала це питання з ісламським режимом під час непрямих переговорів у Катарі та Омані.

Тегеран, за твердженням іранців, нібито неодноразово звертався до Москви з проханням припинити використання дронів у війні, але Вашингтон хоче більш конкретних кроків.

У свою чергу, як йдеться в публікації, Вашингтон утримуватиметься від запровадження нових санкцій у деяких сферах, за винятком тих, що стосуються прав людини, і не контролюватиме жорстко вже запроваджені обмеження на продаж нафти.

Тегеран хоче також, аби США сприяли послабленню тиску з боку європейських союзників Сполучених Штатів.

Зазначається, що країни хочуть відновити переговори щодо іранської ядерної програми. Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у вівторок, що вітатиме будь-які кроки Ірану з деескалації ядерної загрози.

Читайте також: Росія вже виробляє власні дрони і хоче позбутися залежності від Ірану - британська розвідка

США та Іран досягли домовленостей з більшості питань, але дискусії, які проводяться через посередників, триватимуть, зазначили джерела видання.

Ці дискусії відбуваються паралельно з переговорами, які відбулися минулого тижня, щодо ув'язнених американців. Іран перевів чотирьох затриманих громадян США з тегеранської в'язниці «Евін» під домашній арешт. Ще один американець уже перебував під домашнім арештом.

Минулого тижня повідомлялося, що Іран може звільнити п'ятьох ув’язнених громадян США в обмін на розморожування 6 млрд доларів іранських коштів у Південній Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-