Україна сподівається отримати ракети TAURUS - Ігнат

Україна сподівається отримати ракети TAURUS - Ігнат

Укрінформ
Україна сподівається отримати від міжнародних партнерів ракети TAURUS, які дозволять Силам оборони більш ефективно знищувати ворога.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи питання постачання французьких ракет SCALP та німецьких TAURUS.

«Ракети такі (далекобійні – ред.) нам дуже потрібні, і ви бачите їх результати постійно у палаючих російських складах, знищених переправах, мостах тощо. Це високоточна далекобійна зброя, яка без шансів для противника, яка робить те, що наближає нашу перемогу. Хотілося б зі Storm Shadow і SCALP ще бачити поруч і німецьку ракету. Зараз дискусія вже йде щодо крилатої ракети TAURUS. Яке буде прийнято рішення німецьким урядом, ще не знаємо, але сподіваємось, воно буде на користь України», - зазначив Ігнат.

Речник також зауважив, що німецька ракета має більш потужні характеристики, що дозволить завдавати удари на більші відстані. А також додав: «очікуємо і на цю ракету, і хотілося б ще ATACMS, звичайно».

Відповідаючи на питання щодо дальності ураження німецьких ракет, речник відзначив, що кожен виробник стримано каже про тактико-технічні характеристики, водночас він повідомив, що може йтися про дальність від 250 км.

Читайте також: Політики та дипломати закликають Берлін передати Україні ракети Taurus

«Нас цікавить дальність, точність, потужність. Усе перевіряється на практиці. Дальність ураження ракет чи авіабомб залежить від носіїв, на яких вони знаходяться, і від висоти, на яку їх піднімають ці носії. Тому там все умовно. І щоб збільшити дальність, потрібна висота польоту», - пояснив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, 6 серпня видання DW, повідомило, що у Соціал-демократичній партії Німеччини (СДПН), яка належить до владної коаліції, не виключають постачання Україні крилатих ракет Taurus.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-