За час війни українська авіація здійснила понад 14 тисяч бойових вильотів — Зеленський

За час війни українська авіація здійснила понад 14 тисяч бойових вильотів — Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський у своєму вітанні з нагоди Дня Повітряних сил зауважив, що за час війни українська авіація здійснила понад 14 тисяч бойових вильотів.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в його Фейсбуці.

“День Повітряних сил Збройних сил України! Пишаємось нашими героями неба! Вже понад 14 тисяч бойових вильотів нашої авіації за час війни. Кожен – це героїзм. Кожен – це результат для України. Кожен – це наближення нашої перемоги”, - наголосив Зеленський.

Як зазначається у привітанні, оприлюдненому на сайті глави держави, воїни-авіатори, військовослужбовці зенітних ракетних та радіотехнічних військ Повітряних сил Збройних сил України першими взяли на себе масовані ракетно-авіаційні удари російського агресора, у складних умовах та в найкоротші строки освоїли нові зразки озброєння і військової техніки, наростили боєздатність підрозділів та продовжують завдавати нищівних втрат окупантам.

“Наші мужні захисники українського неба довели всьому світові, що ворог ніколи не буде панувати в повітряному просторі нашої держави, а всі його плани, як і міфи про могутність російської зброї, розбилися об щит протиповітряної оборони України”, - сказав Зеленський.

Від імені українського народу він висловив подяку всьому особовому складу Повітряних сил Збройних сил України за високий професіоналізм, стійкість та мужність, які демонструють у боях з російськими окупантами.

“Низько вклоняємося світлій пам'яті полеглих і згадуємо всіх, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України”, - зазначив Президент.

Також він висловив упевненість, що військовослужбовці цього славетного виду Збройних сил України й надалі надійно стоятимуть на захисті українського неба.

“Бажаю вам незламності духу у відстоюванні незалежності і територіальної цілісності України та нових перемог у боях з російським агресором. Слава Повітряним силам Збройних сил України! Слава Україні!”, - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Зеленський вручив нагороди військовим з нагоди Дня української державності

Як відомо, у першу неділю серпня в Україні відзначають день Повітряних сил Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-