Пам'яті футзалістки, військової Елеонори Мальцевої

Пам'яті футзалістки, військової Елеонори Мальцевої

Хвилина мовчання
Укрінформ
Їй було 34 роки, дев’ять із них вона провела на війні

31 липня, захищаючи Україну від російських загарбників, загинула колишня футзалістка національної збірної Елеонора Мальцева, яка виступала у складі 10-кратного чемпіона країни «Біличанка» з міста Коцюбинське Київської області.

Елеонора була однією з тих, хто брав участь в історичному, першому матчі жіночої збірної України з футзалу, в якому "синьо-жовті" у вересні 2007 року розгромили суперниць з Узбекистану з рахунком 7:1.

Селищний голова Коцюбинського Сергій Даніш, який повідомив про загибель героїні, уточнив, що жінка була також волонтеркою. Вона постійно шукала кошти для ЗСУ і звітувала про отримане і закуплене.

“На фото бачите майно, яке нам даруєте ви, любі друзі - столи, масксіткии, блокноти, мапники, телевізор, планшети, лінійки, літературу тощо. І новий подарунок. Нам подарували плотер і комп'ютер!” , - писала Елеонора у звітах.

«У памʼяті Елеонора залишиться життєрадісною та усміхненою навіть на позиціях. За часів АТО мав нагоду особисто навідувати нашу захисницю. Щирі співчуття рідним та близьким!» – написав Сергій.

Про її сяючу посмішку згадує багато друзів і колег. Вони писали про неї, як про вічно молоду і вічно веселу, хоча пости на її сторінці у Фейсбуці сповнені болю за загиблими героями. Аналізуючи своє життя на 34-й день народження, Елеонора написала, що військове життя і спорт не поєднуються, і вона живе не своїм життям, але повинна робити те, що треба у військові часи:

“34... коли ці роки пролетіли. 17 років цивільного (дитячого) життя, 8 з яких в професійному спорті. От ці 8 років загартували мене на все життя, дякую Володимир Колок та моїй команді за це!!!

Потім 17 років ЗСУ, із них ще 3 роки в спорті. 9 років війни. Коротко про життя крайніх 9 років  - воно не моє, я не роблю що хочу і про що мрію, я навчилась робити з посмішкою і бажанням те, що наказали! Я навчилась з постійного моря поїздок брати позитив. Війна подарувала і дарує мені друзів і, на жаль, частково їх забирає - як у військових, які захищають країну, а не відсиджуються. Я набрала багаж і візок військових знань завдяки моїм наставникам (яких я відмітити не можу, але коли вони читають то знають, що це про них), і дякую моїм військовим друзям...

Мої батьки - моя опора, виростили мені синочка, за що я безмежно вдячна!!! Синочок - то вже сам опора вже для всіх. Без них я би не досягла всього, що маю в ці 34 роки!”, - підкреслила жінка.

У тому ж пості Елеонора написала, що її єдине бажання - швидше перемогти ворога і зберегти побільше життів наших мужніх побратимів.

На жаль, як зазначили у Телеграмі Комітету молоді і спорту ВРУ, життя спортсменки, військової та волонтерки обірвала ворожа ракета під час виконання службового завдання.

Без мами залишився 14 річний син Тимофій. Жіночий спорт України на сторінці у Фейсбуці виступив із проханням долучитись до підтримки сім'ї Елеонори Мальцевої і надав номер монобанки для донатів.

Вічна шана і слава Героїні!

Фото: Фейсбук-сторінка Елеонора Мальцева

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-