ПВК «Вагнер» без важкого озброєння не матиме жодної бойової ефективності – розвідка Британії

ПВК «Вагнер» без важкого озброєння не матиме жодної бойової ефективності – розвідка Британії

Укрінформ
Терористична ПВК «Вагнер» без важкої військової техніки та озброєння, що використовувалися її бойовиками у війні проти України, буде непридатною для ефективної участі в бойових діях.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

В британській розвідці зауважили, що з середини липня щонайменше кілька тисяч «військовослужбовців» (терористів – ред.) ПВК «Вагнер» розмістились у військовому таборі в селі Цель Могильовської області в центральній Білорусі.

Читайте також: До кордону з Польщею перекинули сотню «вагнерівців» - Моравецький

«На супутникових знімках, зроблених 19 липня, виявлено близько 300 наметів і 200 транспортних засобів у селі Цель на раніше майже порожній території колишньої військової частини», - йдеться в повідомленні.

При цьому, більшість видимих на зображеннях транспортних засобів є вантажівками та мікроавтобусами з невеликою кількістю легкоброньованих машин.

Читайте також: У Білорусі перебуває понад 5 тисяч «вагнерівців» - Демченко

У розвідці Британії зазначають, що залишається незрозумілою доля важкої техніки «вагнерівців», яку вони використовували в Україні. На думку розвідників, найімовірніше, що ПВК була змушена повернути все важке озброєння і бойову техніку російським військовим.

«Здатність «вагнерівців» зберегти важку військову техніку та засоби, такі як повітряний транспорт, стане ключовим фактором її майбутньої бойової ефективності», - підсумовується в повідомленні.

У попередньому повідомленні Міноборони Великої Британії йшлося про те, що на саміт до Путіна не приїхали понад 20 африканських лідерів з огляду на вихід РФ із зернової угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-