За добу російські загарбники атакували вісім регіонів України – зведення ОВА

За добу російські загарбники атакували вісім регіонів України – зведення ОВА

Укрінформ
Російські загарбники за добу здійснили атаки на вісім областей України, є загиблі та поранені.

Про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п'ятниці, 28 липня, передає Укрінформ.

У Сумській області вночі та вранці було зафіксовано шість обстрілів, пролунало 33 вибухи. Обстріляно п'ять населених пунктів Білопільської, Хотінської, Новослобідської, Середино-Будської, Зноб-Новгородської громад.

Середино-Будську територіальну громаду ворог обстріляв зі ствольної артилерії, пролунало чотири 4 вибухи, пошкоджено три приватні житлові будинки, гараж.

Вчора протягом дня ворог здійснив 19 обстрілів. Зафіксовано 87 вибухів. Росіяни гатили з артилерії та мінометів.

Читайте також: Росіяни вночі та вранці обстріляли 5 громад Сумщини, пошкоджені житлові будинки

Обстріляно 15 населених пунктів у 9 територіальних громадах: Краснопільській, Білопільській, Хотінській, Юнаківській, Миропільській, Великописарівській, Новослобідській, Есманській, Зноб-Новгородській.

Білопільську громаду ворог обстріляв з мінометів (3 вибухи), ствольної артилерії (6 вибухів). Ворог знищив ферму, загинуло понад півсотні тварин. Також пошкоджено трансформатор.

Юнаківську громаду росіяни обстріляли з мінометів, зафіксовано 8 вибухів, САУ (4 вибухи), артобстріл (3 вибухи)

Після обстрілу сталося загорання пшеничного поля, пошкоджено приватний житловий будинок. Поранено одну людину.

У Хотінській громаді стався мінометний обстріл (8 вибухів). Пошкоджено приватний житловий будинок.

У Дніпропетровській області вночі російські загарбники обстріляли Нікопольський район, ворог вдарив п'ять разів з важкої артилерії. Влучив по Нікополю та Марганецькій громаді.

Люди неушкоджені. Наслідки атак уточнюються.

Читайте також: Ворог понад 30 разів обстріляв з артилерії Вугледар та скинув дві авіабомби на Нью-Йорк

У Запорізькій області за минулу добу ворог здійснив 75 обстрілів по 23 населених пунктах.

67 артилерійських ударів прийшлися по території Оріхова, Гуляйполя, Залізничного, Новодарівки, Левадного, Степногірську та ще 13 прифронтовим селам. Зафіксовано БПЛА-атаки по Щербаках та Новоандріївці, ракетна атака по м. Запоріжжю та 5 ударів з РСЗВ по Степовому. Інформація про постраждалих не надходила.

В результаті обстрілів військовими РФ пошкодження зазнали 24 будівлі, серед яких об'єкти інфраструктури та житлові будинки.

Минулося без постраждалих.

Читайте також: Ворог за добу атакував 23 населені пункти Запорізької області

У Харківській області на Слобожанському напрямку ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Гур'їв Козачок, Уди Богодухівського району, Бочкове, Мала Вовча, Бударки Чугуївського району.

На Куп’янському напрямку агресор завдав авіаційного удару в районі Ізюмського Ізюмського району. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Фиголівка, Дворічна, Западне, Кислівка та Новоосинове.

Внаслідок обстрілу с. Петропавлівка Куп'янського району пошкоджено будинок, горіла трава на площі 1 га.

У с. Новоплатонівка Ізюмського району внаслідок ворожого обстрілу сталася лісова пожежа.

У с. Шийківка Ізюмського району ворожим обстрілом пошкоджено зерновий склад. Без постраждалих.

Вчора ввечері ворог обстріляв с. Новоосинове Куп'янського району. Пошкоджені два житлові будинки. Постраждали п'ятеро людей.

Читайте також: Армія РФ вчора обстріляла Новоосинове на Харківщині, п’ятеро поранених

У Луганській області вчора ворог наступав поблизу Надії, але успіху знов не досяг. Авіаційного удару загарбники завдали по Білогорівці. Це ж село, разом із Невським, потрапило під вогонь ворожої артилерії.

За добу загарбники здійснили 105 обстрілів, випустивши 578 снарядів.

У Донецькій області за добу росіяни здійснили 21 обстріл: авіаудари (тип ракет не встановлено), «КАБ-250», РСЗВ «Смерч», «Торнадо-С», «Град», артилерія, міномет. Обстріляли населені пункти: Авдіївка, Вугледар, смт Нью-Йорк, смт Велика Новосілка, с.Дружківське, с.Курдюмівка, с.Нелепівка, с.Багатир, с.Благодатне, смт Іллінка.

Пошкоджено 17 житлових будинків (з них один – багатоквартирний), господарча споруда, 2 га пшениці, магазин, гараж.

За добу по області — один загиблий, троє поранених.

Російські загарбники за добу обстріляли 10 населених пунктів Донеччини Фото: Нацполіції

Фото: Нацполіції

У Миколаївській області вчора ворог завдавав артилерійських обстрілів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Ввечері внаслідок артилерійського обстрілу у Куцурубській громаді осколкові поранення нижніх кінцівок отримали 20-річний хлопець та 15-річна дівчина. Інші дані щодо наслідків обстрілу уточнюються.

Читайте також: Російські військові за добу вбили одного та поранили трьох жителів Донеччини

У Херсонській області за добу ворог здійснив 28 обстрілів, випустивши 181 снаряд. З них по Херсону завдав чотири обстріли (35 снарядів).

Ворог влучив в райони 14 населених пунктів області; будівлю гуманітарного складу у Херсоні; територію та споруди гаражного кооперативу у Херсоні; трансформатор на електропідстанції с. Гаврилівка.

Через обстріл Одрадокамʼянки Тягинської громади постраждав чоловік. 57-річний місцевий житель потрапив під ворожий удар у власній оселі; потерпілого шпиталізували.

Агресор здійснив авіаудар по Новобериславу. Внаслідок влучання 2 КАБів зруйновано та пошкоджено 25 будинків. Минулося без поранених; дані щодо наслідків уточнюються.

Як повідомляв Укрінформ, на Миколаївщині на касетному снаряді підірвалися двоє трактористів – один загинув, другий у лікарні.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-