Лиманський напрямок і Серебрянський ліс: у Нацгвардії розповіли про знищення танків ворога

Лиманський напрямок і Серебрянський ліс: у Нацгвардії розповіли про знищення танків ворога

Укрінформ
На Лиманському напрямку військовослужбовці Національної гвардії України зупинили спробу прориву росіянами їхніх позицій.

Про це під час брифінгу повідомив тимчасовий виконувач обов'язків директора Департаменту планування застосування Головного управління НГУ полковник Микола Уршалович, передає кореспондент Укрінформу.

«У ході одного з боїв бійці підрозділів 4-ї бригади оперативного призначення «Рубіж» імені Героя України Сергія Михальчука зупинили зухвалу спробу прориву противником наших позицій. Зазнавши невдачі під час штурму піхотними підрозділами, ворог на допомогу відправив 3 новітніх танки Т-90М «Прорив». Утім лиманські ліси їм встали поперек, прорив не вдався і екіпажі танків поповнили списки «хороших рускіх», - заявив Уршалович.

За його словами, ці танки підірвалися на мінах і нацгвардійці спалили їх вщент за допомогою протитанкової зброї.

Читайте також: На Лиманському напрямку нацгвардійці знищили три російські танки «Прорив»

Уршалович зазначив, що у районі Серебрянського лісництва цього тижня гвардійці у ході важких боїв забезпечили виконання всіх бойових завдань, визначених командуванням.

Представник НГУ поінформував, що 27 липня о 4-й годині російський танк виїхав на вогневу позицію і розпочав пряме ураження позицій одного з підрозділів 5-ї Слобожанської бригади НГУ.

«Старший лейтенант Віктор Хоменко, віддавши наказ підлеглим на відкриття вогню по танку, сам взяв протитанковий гранатомет NLAW та швидко рушив ходами сполучень до ворожої цілі. Оскільки умови обстановки у Серебрянському лісі не дозволяють вести вогонь із далекої відстані, офіцер, діставшись до переднього краю, виліз з окопу, проповз на відстань 150 метрів до танку та влучним пострілом знищив його», - сказав т.в.о. директора Департаменту планування застосування ГУ НГУ.

Цей героїчний вчинок командира, додав він, забезпечив утримання позицій та врятував життя його підлеглих.

«І це не поодинокий випадок. Насправді наші солдати і офіцери щодня чесно і мужньо, ризикуючи власним життям, виконують свою бойову роботу - утримують займані рубежі і звільняють нашу землю від ворога», - заявив Уршалович.

Читайте також: На Лиманському напрямку нацгвардійці збили російський «Орлан-10»

Окремо він поінформував, що на Сіверському напрямку їхні воїни під постійним артилерійськими обстріли та ударами армійської авіації стійко утримують оборону та відбивають наступальні дії росіян.

Як повідомлялося, на Лиманському напрямку нацгвардійці збили БПЛА «Орлан-10».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-