Українські модернізовані дрони полюватимуть за російськими РЕБами ― виробник

Українські модернізовані дрони полюватимуть за російськими РЕБами ― виробник

Укрінформ
Ворог має потужну систему радіоелектронної боротьби (РЕБ), але в Україні розробили комплект модернізації до дронів Punisher, який робить їх стійкими до впливу РЕБ противника.

Про це повідомив Українському радіо ідеолог проєкту, член команди розробників UA Dynamics Максим Суботін, передає Укрінформ.

"У нас є розроблений комплект модернізації до дронів Punisher, який робить їх стійкими до впливу РЕБ ворога. Будемо забезпечувати підрозділи вже модернізованими дронами, які не просто можуть працювати в умовах радіоелектронної боротьби, а полюватимуть за російськими РЕБами", - сказав Суботін.

Він пообіцяв незабаром новини про це. "Нехай окупанти готуються", – підкреслив Суботін.

Член команди UA Dynamics також зазначив, що вони не лише виробляють дрони, а ще й готують операторів. "Насправді ми постійно збільшуємо обсяги виробництва та кількість підготовлених екіпажів", - сказав він.

Водночас Суботін вважає, що не варто применшувати потенціал щодо БПЛА у Росії.

“На сьогодні не можна стверджувати, що у Росії є дефіцит дронів, бо вони їх використовують масово. Якщо припустити, що РФ готувалася до цієї війни заздалегідь, то ми мусимо бути готові до думки, що вони мають потужності нарощувати виробництво. Нам потрібно розуміти, що вони готувалися до цієї війни, робили запаси, готували людей, невпинно працювала пропаганда, і можливо, нам також слід готуватися до того, що вони планують воювати довго. Це не потрібно залишати поза увагою, до такого сценарію ми мусимо бути готовими", - підкреслив експерт.

Читайте також: Україна наступного тижня проведе переговори з Туреччиною про співпрацю у сфері БПЛА

При цьому Суботів вказав, що основними чинниками масштабування виробництва дронів Україною є системне спрощення державою вимог, яких мають дотримуватися українські виробники дронів щодо Митного і Податкового кодексів, а також наявність держзамовлення, яке можна планувати у довгостроковій перспективі.

Як повідомлялося, Punisher (Каратель) – це багаторазовий ударний дрон для високоточних ударів з повітря в тилу ворога. Пріоритетними цілями для безпілотника є командні пункти, засоби радіоелектронної боротьби, засоби ППО, склади боєприпасів і пального та механізована піхота.

Дальність польоту – 45 км, швидкість – 190 км/год, висота – 100-400 метрів. Дрон має майже безшумний електричний двигун, який не залишає теплового сліду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-