В Ізраїлі - масові протести через судову реформу

В Ізраїлі - масові протести через судову реформу

Укрінформ
В Ізраїлі пройшов черговий багатотисячний марш незгодних із пропонованою урядом судовою реформою.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Сіньхуа.

Зазначається, що 70-кілометровий марш розпочався у четвер в Тель-Авіві й до суботи його учасники пішки дійшли до Єрусалима. “Остаточне голосування очікується у понеділок і, ймовірно, завершиться схваленням з огляду на більшість, яку правляча коаліція має в Кнесеті, парламенті Ізраїлю”, - йдеться у матеріалі.

Усього за кілька годин до того, як учасники маршу вирушили з Тель-Авіва, прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу виступив зі зверненням до народу, у якому пообіцяв ухвалити цю реформу, яка обмежує повноваження судів у перегляді рішень та призначень уряду. “Нетаньягу та його партнери стверджують, що реформа необхідна заради обмеження судової системи, яка протягом останніх десятиліть стала надто сильною. Вони також переконують, що Верховний суд часто втручається у політичні питання, які мусять вирішуватися парламентом. Натомість протестувальники говорять, що реформа ослабить суди та дасть правлячій коаліції необмежену владу”, - пояснює Сіньхуа.

Читайте також: В Ізраїлі затримали понад 60 учасників акції проти судової реформи

Як повідомлялося, масові протести в Ізраїлі розпочалися у січні, коли влада оголосила про план перегляду судової системи.

Ця реформа, зокрема, передбачає передачу парламентській більшості контролю за процесом відбору суддів Верховного суду. Також 10 липня влада проголосувала за відмову від законодавчого принципу, що дозволяє Верховному суду скасовувати рішення уряду.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-