Зеленський пригрозив неминучою відповідальністю воєнкомам-порушникам

Зеленський пригрозив неминучою відповідальністю воєнкомам-порушникам

Відео
Укрінформ
За будь-які факти незаконного збагачення керівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки буде неминуча відповідальність.

Як передає Укрінформ, про це у вечірньому відеозверненні заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Сьогодні правоохоронці доповіли мені про ситуацію з колишнім одеським військкомом. Йому повідомлено про підозру за фактами незаконного збагачення та порушення порядку несення військової служби. Логічно, що самим лише звільненням ця історія не мала завершитися. Державне бюро розслідувань та Офіс Генерального прокурора продовжують необхідні слідчі та процесуальні дії. Усі деталі, які можна оприлюднити, правоохоронці обов'язково представлять суспільству. Та й загалом триває перевірка територіальних центрів комплектування, тобто військкоматів. І кожне таке «кабінетне» порушення десь у військовій ієрархії, будь-яка спроба якось там збагатитися принижує наших воїнів, наших героїв. Відповідальність за порушення – неминуча», - наголосив глава держави.

Читайте також: НАЗК: одеський воєнком Борисов привласнив рекордну суму - 188 мільйонів гривень

Як повідомляв Укрінформ, голова Національного агентства з питань протидії корупції Олександр Новіков повідомив, що впродовж трьох місяців співробітники НАЗК перевірять керівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на доброчесність, а також їх родичів та близьких.

Участь у перевірках братимуть також представники ДБР, СБУ, Нацполіції та ЗСУ.

Начальник Одеського обласного територіального центру комплектування Євген Борисов був звільнений із займаної посади після оприлюднення інформації про те, що його родина під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-