За добу росіяни випустили по Херсонщині і Миколаївщині понад 440 боєприпасів

За добу росіяни випустили по Херсонщині і Миколаївщині понад 440 боєприпасів

Укрінформ
Росіяни за добу завдали 69 артилерійських обстрілів по Херсонщині і Миколаївщині, внаслідок чого одну людину поранено.

Про це поінформував речник ОК «Південь» Владислав Назаров у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За добу окупанти здійснили 69 артилерійських обстрілів, спрямувавши по прифронтовій Херсонщині і Миколаївщині 444 боєприпаси. Найбільше потерпали від обстрілів Херсон, Антонівка, Золота Балка, Очаків. Знов удари по житлових кварталах, цивільній інфраструктурі, зокрема спортзалу, бібліотеці, крамницях, адміністративних будівлях. Одну людину поранено", - написав він.

Читайте також: Росіяни за добу 17 разів атакували українські позиції на Луганщині, ситуація важка - ОВА

Водночас Назаров повідомив, що протягом ночі активність повітряних атак ворога була порівняно меншою. Зокрема, сили та засобами протиповітряної оборони знищили в небі Кіровоградщини три БпЛА типу Shahed-136.

За словами речника, наразі корабельне угруповання ворога розгорнуто в кількості 15 одиниць у Чорному та одного – в Азовському морі, ракетоносії заведені в пункти базування.

Назаров також зазначив, що українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи уразили сектор зосередження живої сили противника в Скадовському районі, внаслідок чого знищено 24 окупантів, дві пускові установки ЗРК С-300, три одиниці автобронетанкової техніки та склад БпЛА, силами ППО нейтралізовано два безпілотні розвідники «Орлан-10» та «Мерлін».

Читайте також: Ворог вночі та зранку чотири рази обстріляв Сумщину

Речник зауважив, що отримано підтвердження даних за попередні три доби бойової роботи щодо знищення додатково 18 солдатів РФ, чотири складових ЗРК С-300, дві одиниці автотехніки, серед яких командно-штабна машина та два склади з боєприпасами в Олешках та Новій Збур’ївці.

Як повідомляв Укрінформ, підрозділи Військово-морських сил Збройних сил України за минулу добу, 21 липня, знищили 10 російських загарбників і 38 квадрокоптерів ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-