Єрмак: Контрнаступ ЗСУ «йде за планом»

Єрмак: Контрнаступ ЗСУ «йде за планом»

Відео
Укрінформ
Голова Офісу Президента України Андрій Єрмак віртуально взяв участь у форумі з питань безпеки в Аспені у штаті Колорадо, де запевнив, що контрнаступальні операції української армії «йдуть за планом».

Відповідне відео з інтерв’ю було опубліковане в офіційному телеграм-каналі Єрмака у п’ятницю, передає Укрінформ.

За словами Єрмака, наразі український контрнаступ «йде за планом», а бійці на лінії фронту, українська армія та народ України роблять усе можливе для наближення перемоги.

«Головна мета – виграти війну. І це чудово, що співпраця альянсу між Україною і США сьогодні відбувається на дуже високому рівні, це дуже допомагає», – сказав він.

На питання про те, якого американського озброєння все ще не вистачає Україні для ведення війни, Єрмак відповів, що наразі очікує рішення Заходу щодо систем ATACMS, систем ППО та винищувачів F-16.

Читайте також: Переговори з Росією можливі лише після звільнення всіх територій, включно з Кримом - Єрмак

З приводу впливу заколоту Євгена Пригожина в Росії на перебіг російсько-української війни та авторитет Володимира Путіна голова ОП сказав, що попри продовження ворожих обстрілів України з різних типів озброєння, стало очевидно, що заяви РФ про другу за потужністю армію у світі не відповідають дійсності.

«Українська армія показала, що заяви Росії про те, що вона має «другу армію у світі» або просто сильну армію не є реалістичними. Друге – події в РФ абсолютно чітко продемонстрували, що у переліку найвпливовіших лідерів світу немає місця для президента Путіна», – зазначив Єрмак.

Він також підкреслив, що результати саміту НАТО у Вільнюсі 11-12 липня для України були «успішними, але завжди можливо зробити їх ще успішнішими».

Читайте також: Ігнат розповів, як довго українські пілоти навчатимуться на F-16

«На цьому саміті ми почули, що всі члени Альянсу не просто вірять, вони впевнені, що Україна переможе», – зазначив Єрмак, додавши, що Україна також потребує безпекових гарантій.

Очільник Офісу Президента наголосив на важливості продовження втілення, української формули миру, 10 позицій якої стосуються не лише завершення війни в Україні, але й подальших великих продовольчої, ядерної та екологічної криз.

Як повідомляв Укрінформ, директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс заявив у четвер, що залишається оптимістом щодо того, що Україна зможе вести успішні наступальні дії проти Росії.

Фото: ОП, телеграм Єрмака

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-