Розвідники Нацгвардії за тиждень виявили понад 460 цілей РФ - Уршалович

Розвідники Нацгвардії за тиждень виявили понад 460 цілей РФ - Уршалович

Укрінформ
Розвідники Національної гвардії України (НГУ) впродовж тижня виявил 464 цілі росіян, значна частина з яких була знищена.

Про це під час брифінгу заявив заступник директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України полковник Микола Уршалович, передає кореспондент Укрінформу.

“За тиждень розвідниками НГУ було виявлено 464 цілі противника, значна частина з яких у взаємодії зі складовими Сил безпеки і оборони була знищена або виведена з ладу. Артилеристи НГУ в ході вогневої підтримки підрозділів сил оборони, які ведуть активні бойові дії на Лиманському, Бахмутському та Мелітопольському напрямках, виконали понад 500 вогневих завдань, знешкодили понад 80 осіб противника, з яких 20 — безповоротні. Окрім того, було знищено одну БМП, одну артилерійську систему, польове сховище БК та одне місце зберігання військового майна”, - сказав він.

За його словами, безпілотна авіація НГУ на Мелітопольському та Херсонському напрямках за минулий тиждень здійснила шість вильотів для виконання завдань розвідки, за підсумками яких було виявлено два танки, 13 броньованих машин, дві гармати та 19 одиниць автомобільної або спеціальної техніки росіян. Підрозділи артилерії Сил оборони завдали вогневого ураження по виявлених цілях, зазначив Уршалович.

Читайте також: Бахмутський напрямок: Сили оборони тримають ініціативу і тиснуть ворога по флангах

Заступник директора департаменту планування застосування ГУ НГУ поінформував, що 18 липня бійці однієї із штурмових груп 15-ї бригади оперативного призначення взяли у полон командира роти 70-го гвардійського мотострілецького полку, який дислокується у місті Шалі Чеченської Республіки.

“Полонений відмітив низький морально-психологічний стан особового складу та його небажання вести бойові дії. Йому було надано медичну допомогу, після чого передано відповідним органам”, - поінформував Уршалович.

За його словами, якісно відпрацювали і групи аеророзвідки 27-ї Печерської бригади на Лиманському, Донецькому та Херсонському напрямках — вони протягом тижня виявили і знищили чотири танки, одну САУ, п'ять ББМ, п'ять одиниць автотехніки та комплекс РЕБ “Поле-21”. “Також підтверджено ураження шести танків, двох ББМ і один комплекс оптико-електронного спостереження”, - зазначив представник Нацгвардії.

Як повідомлялося, 14 липня Уршалович заявив, що артилеристи НГУ за тиждень знешкодили більше 50 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-