Пам'яті історика, мандрівника і яхтсмена Вадима Багмета

Пам'яті історика, мандрівника і яхтсмена Вадима Багмета

Хвилина мовчання
Укрінформ
24 лютого о 8:00 ранку він пішов до обласного центру комплектування та соцпідтримки та вступив до лав ТРО

У Чернігові 18 липня до Катерининського храму прийшли більше сотні людей: тут живим коридором провели в останню путь військовослужбовця, мандрівника і яхтсмена Вадима Багмета.

Фото: Фейсбук-сторінка Ruslana Piven

Вадиму було 32 роки. Народився хлопець у Чернігові, навчався в Інституті історії Чернігівського національного педагогічного університету.

Фото: Фейсбук-сторінка Stefa Lepiavko

"Археолог, історик. Він все життя займався туризмом. Розкопками займався, на яхті плавав, в яхт-клубі був. Все йому було цікаво. Любив вирізати ложки", - розповіли батьки Ольга та Анатолій.

24 лютого о 8:00 ранку Вадим пішов до обласного центру комплектування та соцпідтримки, не маючи військового досвіду, та вступив до лав ТРО. Захищав Чернігів, а потім поїхав на Схід, але батькам про це не розповідав.

Фото: Фейсбук-сторінка Stefa Lepiavko

"Наша молодь — вона найкраща. Завдяки їм ми відстояли Чернігів, ми відстоємо всю Україну. Наш син — це мій біль, моя гордість, мій герой на все життя. Він любив Україну, любив нас, він пішов, як патріот своєї країни, він захищав її, ми навіть не знали, де він. Він так нас оберігав", — розповіла мати загиблого Ольга.

Вадим був радіотелефоністом розвідувального відділення одного з підрозділів військової частини А1815. Загинув під час виконання бойового завдання 12 липня на Донеччині: в бліндаж влучив ворожий снаряд.

Юлія, яка навчалася разом із Вадимом, розповідає:

"Неймовірно шкода втрачати таких людей. Наша Україна отримала ще одного героя, на жаль, такою ціною. Ми будемо пам’ятати його завжди - наш істфак, друзі, колеги, одногрупники. Це була людина неймовірної вдачі, щира, весела, дуже добра, позитивна".

Фото: Фейсбук-сторінка Stefa Lepiavko

"Я до останнього сподівалась, що попередня інформація виявиться неправдивою, але, на жаль, її підтвердили. Воюючи за Україну, під ворожим обстрілом загинув наш друг, член Чернігівського яхт-клубу і екіпажу "Хільди" Вадим Багмет. Ми разом підкорювали моря та океани, забирались на гірські вершини, проводили години за розмовами біля вогнища. Вадим був тією людиною, про яку справді можна сказати лише хороше. 24 лютого він одним із перших прийшов до військкомату, зателефонувавши нам по дорозі, що почалась велика війна. На превеликий жаль він з неї не повернувся. 

Фото: Фейсбук-сторінка Тетяна Сита

Вадим, сподіваюсь ти пливеш зараз в значно кращі світи, і ми колись ще зустрінемось в безкрайньому океані всесвіту. Співчуття родині та близьким", - написала у Фейсбуці подруга Вадима Стефа Леп'явко.

Вічна пам'ять Герою!

За інформацією Суспільне.Чернігів

Перше фото: Фейсбук-сторінка Oleh Yaroshenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-