У Генштабі показали, як військові вчились штурмувати й зачищати будівлі

У Генштабі показали, як військові вчились штурмувати й зачищати будівлі

Фото
Укрінформ
Інструктори з Великої Британії в межах навчальної операції "Інтерфлекс" допомагали українським військовим відпрацьовувати навички здійснення штурму й зачистки будівель.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Проходило тренування на одному з британських полігонів, де реалістично відтворена урбанізована місцевість: кількаповерхові приватні будинки, мініготелі, городи й сади, господарські приміщення, паркани й огорожі.

Під керівництвом британських інструкторів військові ЗСУ вчилися просуватися вперед будинок за будинком, правильно обирати позиції для вогневого контролю, застосовувати гранати та дими, рятувати й евакуйовувати поранених, діяти злагоджено у групах.

Окрема увага була приділена аналізу ситуації на ділянці фронту. Також був визначений порядок доповіді командирам, щоб вони завжди мали актуальну інформацію і контролювали обстановку на ділянці.

Читайте також: У Генштабі показали, як артилеристи знищують загарбників із САУ «Цезар»

Британці вчать українських воїнів штурмувати місцевість з приміською забудовою / Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Як повідомлялося, операція "Інтерфлекс" – це очолювана Великою Британією багатонаціональна навчальна програма, призначена для новобранців ЗСУ з невеликим або без попереднього військового досвіду.

До підготовки українських бійців у межах програми "Інтерфлекс" залучені інструктори Збройних сил Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії, Австралійського Союзу, Королівства Данії, Канади, Литовської Республіки, Королівства Нідерландів, Нової Зеландії, Королівства Норвегії, Фінляндії, Королівства Швеції та України.

Тренування проводяться на об’єктах навчально-матеріальної бази Міністерства оборони Великої Британії. Кожен навчальний курс триває п’ять тижнів. 

Станом на середину липня 2023 року в межах операції "Інтерфлекс" підготовку вже пройшли до 18 тисяч українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-