Європа ще чекає від США дозволу на навчання українців на F-16 – Politico

Європа ще чекає від США дозволу на навчання українців на F-16 – Politico

Укрінформ
Країни Європи, які погодилися розпочати навчання українських пілотів на винищувачах F-16, досі чекають на офіційне затвердження програми з боку США.

Про це повідомляє Politico, передає Укрінформ.

Як зазначається, навчання українських пілотів на винищувачах F-16 не може розпочатися, доки Державний департамент США офіційно не підпише запит на передачу інструкцій з експлуатації, тренажерів та інших матеріалів, пов’язаних з літаками.

Речник Пентагону підполковник Гаррон Гарн повідомив, що хоча президент Джо Байден пообіцяв дати зелене світло програмі, офіційний запит "все ще розглядається".

За інформацією видання, партнери планують розпочати навчання пілотів на F-16 у Румунії у жовтні. На першому етапі сподіваються навчати від шести до дев'яти українських пілотів спільно з їхніми румунськими та словацькими колегами.

У Нідерландах повідомили, що нададуть для цього два літаки F-16.

Читайте також: Першими перенавчання на F-16 проходитимуть пілоти з бойовим досвідом - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, до коаліції з підготовки українських пілотів для роботи на літаках F-16 увійшли 11 країн НАТО. Навчання розпочнеться у серпні в Данії, а регіональний навчальний центр для пілотів винищувачів F-16 буде створено у Румунії.

Фото: Wikimedia Commons / Thomas Meneguin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-