Окупанти чинять шалений спротив на Бахмутському напрямку, але ЗСУ тримають ініціативу – Череватий

Окупанти чинять шалений спротив на Бахмутському напрямку, але ЗСУ тримають ініціативу – Череватий

Укрінформ
Сили оборони продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку, попри перевагу противника в живій силі та техніці.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий, передає Укрінформ.

«На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують утримувати ініціативу. Зокрема за минулу добу там пройдено більше кілометра», — зазначив Череватий.

За його словами, війська РФ чинять шалений спротив. «Окупанти 318 разів гатили по нас зі ствольної артилерії та РСЗВ, здійснили три авіанальоти. Загалом відбулося сім бойових зіткнень, під час яких 61 окупанта було знищено, 116 — поранено та п'ятьох узято в полон», - поінформував речник.

Читайте також: Сили оборони мають нові успіхи на Таврійському напрямку — Тарнавський

Також, як сказав спікер, було знищено дві ворожі БМП, БТР, бойова машина десанту, РСЗВ «Град», дві самохідні артилерійські установки «Гіацинт», дві гармати, дві радіолокаційні станції, п’ять складів із боєприпасами та протитанковий комплекс.

«Загалом ініціатива за нами, головне - ми йдемо вперед, не дивлячись на те, що у нас немає переваги над ними у силах та засобах», - наголосив Череватий.

Речник також повідомив, що на Лимано-Куп’янському напрямку ворог зосередив потужні сили. Багато тижнів намагається бути агресивним - атакує. За цю добу здійснив шість атак. Окупанти завдали 578 артилерійських ударів, здійснили 19 авіанальотів. Під час відбиття атак 35 окупантів знищено, 82 — поранено, двох — узято в полон. Було знищено БМП противника, мінометний розрахунок і п'ять БПЛА.

Читайте також: Українські війська мають успіх біля Кліщіївки на Бахмутському напрямку, тривають важкі бої

Череватий розповів, що завдяки вдалим діям Сил оборони, плани РФ «про так званий великий весняний наступ зірваний. Однак, на жаль, ворога ще багато, у нього багато озброєння, артилерії».

Як повідомляв Укрінформ, українські війська мають успіх у наступі поблизу Кліщіївки на Бахмутському напрямку та відбивають атаки ворога на Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-