Маляр про ймовірність теракту на ЗАЕС: Немає меж для безумства Росії

Маляр про ймовірність теракту на ЗАЕС: Немає меж для безумства Росії

Укрінформ
Не повинно бути ілюзій щодо дій Російської Федерації, зокрема, навколо ЗАЕС. Тому важливо бути готовими до цього морально і не тільки.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Укрінформ.

"Не може бути ілюзій щодо РФ, і взагалі не може бути розмов після повномасштабної війни, чи можуть вони вдатися до цього, чи ні, чи підуть вони на це (підрив ЗАЕС - ред.). Немає меж, на які не пішла б Росія у своєму безумстві. Тому важливо, щоб ми були, по-перше, морально до цього готові; по-друге, ми вже навчені до всього готуватися. Ми повинні бути до всього готові, у нас іншого виходу нема", - зазначила Маляр.

Читайте також: Росіяни розганяють фейки про нібито плани України атакувати ЗАЕС дронами – розвідка

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня 2022 року росіяни захопили ЗАЕС. 22 червня 2023 року Президент Володимир Зеленський заявив про плани Росії влаштувати теракт на станції.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив, що Україна ретельно готується до будь-яких сценаріїв розвитку подій навколо Запорізької АЕС.

Головне управління розвідки Міністерства оборони 30 червня повідомило про те, що російський контингент поступово залишає територію Запорізької атомної електростанції.

Читайте також: ЗАЕС втратила живлення з основної лінії електропередач - МАГАТЕ

Наприкінці червня 2023 року в Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях провели масштабні навчання екстрених служб з подолання наслідків можливого теракту на ЗАЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-