Данія анонсувала новий пакет військової допомоги Україні

Данія анонсувала новий пакет військової допомоги Україні

Оновлено
Укрінформ
Уряд Данії готовий надати пакет військової допомоги Україні на 1,3 мільярда датських крон (понад 170 млн євро).

Про це повідомляє Defense-aerospace з посиланням на заяву міністерства оборони Данії, передає Укрінформ.

Зазначається, що пакет включає, серед іншого, ракети протиповітряної оборони, машини для розмінування та кошти на закупівлю артилерійських боєприпасів для підтримки української визвольної боротьби.

"Дуже важливо, щоб ми продовжували підтримувати Україну. Це велика і важлива пожертва, яку ми зробили на основі побажань і потреб України, і яка повинна підтримувати поточну боротьбу України проти російських військ", – заявив виконувач обов’язків міністра оборони Троелс Лунд Поульсен.

Читайте також: Німеччина передала Україні партію воєнної допомоги

"Потреба України в підтримці залишається великою. Сьогоднішній пакет допомоги надсилає важливий сигнал про те, що Данія стоятиме на боці України стільки, скільки це необхідно. Я щасливий, що під егідою ЄС ми спільно закуповуємо артилерійські боєприпаси та даруємо їх Україні, що є абсолютно необхідним для боротьби України за свободу", – сказав міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен.

Президент Володимир Зеленський подякував уряду Данії за новий пакет оборонної допомоги розміром близько $190 мільйонів.

Читайте також: Болгарія відправить військову допомогу Україні

"Вдячний уряду Данії на чолі з Метте Фредеріксен за новий пакет оборонної допомоги розміром близько $190 млн. Додаткові ракети для ППО, боєприпаси, артилерійські снаряди й техніка для розмінування – критично важливі потреби на полі бою. Дякуємо за своєчасну підтримку та важливий внесок у нашу спільну перемогу", - написав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, виконувач обов'язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив про початок тренування українських пілотів на західних винищувачах F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-