Європейський Акт із спільного замовлення боєприпасів ухвалять на початку липня – Мецола

Європейський Акт із спільного замовлення боєприпасів ухвалять на початку липня – Мецола

Укрінформ
Акт з підтримки спільного замовлення боєприпасів (ASAP), який покликаний наростити спроможності європейської оборонної промисловості для поповнення арсеналів країн ЄС та для продовження поставок артилерійських боєприпасів для України, ухвалять на початку липня.

Про це сьогодні у Брюсселі після за підсумками зустрічі з прем’єр-міністром Естонії Каєю Каллас заявила Президент Європейського Парламенту Роберта Мецола. 

«Я вітаю досягнуту вчора ввечері угоду (між ЄП та Радою ЄС – ред.) щодо спільного оборонного замовлення (EDIRPA), що допоможе країнам-членам поповнити свої військові склади, наростити спроможності оборонної промисловості та забезпечити продовження поставок зброї в Україну. Разом із Актом підтримки спільного замовлення на боєприпаси (ASAP), який, як ми очікуємо, буде ухвалений вже на початку липня, ми серйозно збільшимо наше постачання та допоможемо у поставках боєприпасів, яких Україна потребує для боротьби проти російської агресії», - зауважила Президент Європарламенту. 

Вона зауважила, що сьогодні разом із керівницею уряду Естонії були обговорені важливі питання, зокрема, поточна ситуація в Росії та її вплив на Європейську безпеку та на продовження підтримки ЄС на адресу України. Лідери торкнулися питань, що стануть темами саміту ЄС завтра у Брюсселі, включаючи оновлення довгострокового бюджету ЄС, організацію наступних європейських виборів, підтримку процесам розширення ЄС тощо.

Читайте також: Спільне оборонне замовлення: Єврокомісія швидко виконає програму на €300 мільйонів

«Я аплодую непохитній підтримці Естонії для свободи України. З розрахунку на душу населення країни ваша допомога є безпрецедентною. Ваш внесок також є критично важливим для підтримки України на шляху до членства в НАТО і в ЄС», - наголосила Мецола. 

«Останні події в Росії підняли кілька питань щодо внутрішньої динаміки та вразливості російської держави, її впливів на російське вторгнення в Україну, та на європейську безпеку. Для ЄС найбільш важливим є залишатися на своєму курсі, з якого нас не може примусити відвернути кремлівська політика. Ми маємо продовжувати та нарощувати нашу допомогу для України та… рухатися вперед у використанні заморожених російських активів , щоб фінансувати процеси відбудови України», - додала Президент Європарламенту.

Як вже повідомлялося, 29-30 червня у Брюсселі відбудеться черговий саміт ЄС, першим питанням порядку денного якого знову буде ситуація в Україні та допомога ЄС у дотриманні її права на самооборону проти російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-