Військові мають знати англійську мову — Наєв

Військові мають знати англійську мову — Наєв

Укрінформ
Вивчення військовослужбовцями англійської мови має бути закріплено на законодавчому рівні.

Про це йдеться у дописі командувач Об’єднаних Сил ЗС України Сергія Наєва, передає Укрінформ.

“Вважаю, що якщо раніше питання вивчення військовослужбовцями англійської мови мало рекомендаційний характер, то зараз має бути закріплено на законодавчому рівні", - зазначив він.

За словами Наєва, наразі українські військовослужбовці проходять навчання у низці європейських країн, беруть участь у військових маневрах у Великій Британії. Днями стартували навчання серії "Сі Бриз", до яких залучаються особовий та корабельний склад Військово-Морських сил ЗС України.

Читайте також: На півночі завершили будівництво психологічно-тактичних смуг перешкод - Наєв

Загалом у країнах ЄС пройшли підготовку вже 24 тисячі українських військових.

Озброєння і військова техніка, яку поставляють країни-партнери, містить майже всю технічну документацію на англійській мові.

У зв’язку з цим Наєв вважає своєчасною для ЗСУ є ініціативу Президента Володимира Зеленського стосовно внесення до парламенту проєкту закону, який надає англійській мові статусу "мови міжнародного спілкування".

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді офіційно закріпити статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні. Відповідний законопроєкт №9432 "Про застосування англійської мови в Україні" 28 червня зареєстрований у парламенті.

Фото: Телеграм Новини КОС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-