Одеського воєнкома Борисова звільнили – Гуменюк

Одеського воєнкома Борисова звільнили – Гуменюк

Укрінформ
Начальник Одеського обласного територіального центру комплектування Євген Борисов звільнений із займаної посади, наразі його роботу виконує штатний заступник.

Про це в ефірі 24 Каналу сказала керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Рішення Ставки Верховного Головнокомандувача, ухвалене 23 червня, реалізували: полковник Борисов звільнений з посади начальника обласного територіального центру комплектування Одеської області. Відбувається процедура передачі посади та подальшої планової реалізації офіцера, яка займає певний час", – підкреслила керівниця пресцентру.

Заступник Борисова виконуватиме його обов’язки згідно із процедурою, доки компетентне командування не призначить нового керівника.

За словами речниці ОК "Південь", оперативне командування надає усю необхідну інформацію, запитану офіційно, та не втручається у роботу правоохоронних органів. Слідчі працюють та формують доказову базу.

Читайте також: Перевірка військкомів здійснювалася б швидше у разі відновлення е-декларування - НАЗК

За даними ЗМІ, родина начальника одеського військкомату під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів. Про це свідчать витяги з іспанського реєстру, хоча сам Борисов заявляє, що не в курсі, чи є у його сім'ї майно в Іспанії.

Президент на засіданні Ставки доручив звільнити одеського військкома і перевірити інших очільників військкоматів.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що буде утворено державну комісію на чолі із першим заступником міністра оборони, з правоохоронним блоком, із представником НАЗК, яка перевірить діяльність та майновий стан усіх військкомів та їхніх заступників.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-