Рада дозволила військовим використовувати авто з правим розташуванням керма

Рада дозволила військовим використовувати авто з правим розташуванням керма

Укрінформ
Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до статті 29 Закону України "Про дорожній рух" щодо надання дозволу військовослужбовцям у період дії правового режиму воєнного стану використовувати транспорт із правим розташуванням керма".

Про це народний депутат із парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він уточнив, що за законопроєкт проголосували 279 народних депутатів, які підтримали законодавчу ініціативу одразу за основу та в цілому.

Як зазначається у пояснювальній записці, головною метою закону є підвищення спроможності Сил оборони України належно та ефективно виконувати покладені на них функції шляхом забезпечення військових підрозділів необхідною кількістю автомобільної техніки, в тому числі за рахунок автомобільної техніки з правим розташуванням керма.

Зміни до законодавства передбачають дозвіл військовослужбовцям у час воєнного стану та протягом 90 днів після його скасування використовувати транспортні засоби з правим кермом.

Читайте також: У Раді створять робочу комісію для врегулювання ситуації з виплатами військовим

Очікується, що прийняття закону сприятиме створенню державою нормативно-правових підстав для доставки з інших країн автомобілів з правим розташуванням керма для потреб Сил оборони України та надання можливості участі таким автомобілям у дорожньому русі під час виконання військовослужбовцями своїх службових обов'язків на період дії воєнного стану та протягом 90 днів після його скасування.

Як повідомлялося, Верховна Рада в середу ухвалила закон про нову систему доплат та відпусток для військовослужбовців.

Фото ілюстратівне: AUTOFOIL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-