Росіяни на окупованому Запоріжжі рвуть українські документи на блокпостах

Росіяни на окупованому Запоріжжі рвуть українські документи на блокпостах

Укрінформ
На тимчасово захопленій території Запорізької області окупанти рвуть українські документи на блокпостах та нав'язують російське громадянство.

Про це в Телеграмі повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Окупанти все більше тиснуть на людей, щоб нав’язати російське громадянство: без паспорта РФ вже неможливо отримати соціальні виплати і медичну допомогу. Озвірілі окупанти рвуть українські документи на блокпостах. Людей, що відмовляються від паспорта, залякують депортацією і віджимом всього майна", - написав він.

Федоров додав, що людям роздають роспаспорти, виготовлені в лютому 2023 року. Тобто їх виготовили не за потребою, а для того, що нав'язувати їх абсолютно всім будь-якими методами, сказав мер.

Як повідомлялося, на захоплених територіях Запорізької області дітей у пришкільних таборах змушують писати листи російським загарбникам.

Читайте також: Загарбники посилили фільтрацію і не випускають людей з окупованої частини Запорізької області

Зокрема, діти переписують заготовлений текст зі зразка під наглядом російських вчителів, яких напередодні завезли в регіон. Усе це фільмують пропагандисти. Батьків, які намагаються вберегти своїх дітей та відмовляються віддавати їх до таких «таборів відпочинку», штрафують або погрожують позбавити батьківських прав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-