Росіяни обстрілюють евакуаційні пункти у затопленій Голій Пристані — Генштаб

Росіяни обстрілюють евакуаційні пункти у затопленій Голій Пристані — Генштаб

Укрінформ
На тимчасово захопленій території Херсонської області російська армія обстрілює евакуаційні пункти в постраждалому через підрив Каховської ГЕС місті Гола Пристань, перекладаючи відповідальність за це на Збройні сили України.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомив у Фейсбуці.

"У затопленій Голій Пристані окупанти зберігають свою присутність, здійснюють обстріли евакуаційних пунктів та звинувачують у цьому підрозділи ЗС України", — зазначили в Генштабі.

За даними штабу, загарбницька псевдовлада зі свого боку примушує місцеве населення говорити на відеокамеру слова вдячності підрозділам російського "Министерства по чрезвычайным ситуациям" за начебто порятунок й евакуацію, тоді як насправді люди вимушені були самотужки рятувати один одного.

Встановлено, що, повертаючись у місто після стабілізації ситуації та відходу води, громадяни стають свідками мародерства і пограбувань власних осель.

Читайте також: Обстріли Херсонщини: росіяни «полюють» на місця збору людей та гуманітарної допомоги у соцмережах

Як повідомляв Укрінформ, уночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС. Станція відновленню не підлягає. Є жертви серед цивільного населення.

Станом на ранок 13 червня середній рівень підтоплення в Херсонській області становить 2 м 70 см. На правобережжі регіону підтопленими залишаються 3600 будинків у 31 населеному пункті. На лівобережжі під водою 17 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-