Росіяни перед підривом Каховської ГЕС активно мародерили на Херсонщині – Центр нацспротиву

Росіяни перед підривом Каховської ГЕС активно мародерили на Херсонщині – Центр нацспротиву

Укрінформ
Російські солдати перед підривом Каховської гідроелектростанції активно мародерили на тимчасово захопленій території Херсонської області та вивозили майно в бік Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зазначається, що російські солдати продовжують терор на тимчасово окупованих територіях. Зокрема на лівобережжі Херсонщині продовжується мародерство збоку військ загарбників.

"Напередодні підриву гідроелектростанції вони почали активніше розкрадати майно та вивозити в бік Криму. Мародерили росіяни не лише на лівобережжі, також окупанти обносили готелі та бази відпочинку в курортних містечках та селах. Зокрема село Стрілкове", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Сили оборони намагаються допомогти з евакуацією жителям лівобережжя Херсонщини – Гуменюк

Також напередодні теракту посилилися заходи росіян з пошуку українського підпілля.

"Дані події вкотре вказують на те, що росіяни планували підрив Каховської ГЕС та провели низку підготовчих заходів. Зокрема впродовж весни росіяни систематично евакуйовували свої окупаційні адміністрації з лівобережжя Херсонщини", - наголосили у Центрі національного супротиву.

Читайте також: Росіяни вимагають гроші з волонтерів за евакуацію на захопленій Херсонщині - ДСНС

Як повідомляв Укрінформ, перехоплення СБУ підтверджує, що Каховську ГЕС підірвала диверсійна група росіян. Російські загарбники хотіли шантажувати українців підривом дамби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-