Пам’яті прикордонника Вадима Русинського

Пам’яті прикордонника Вадима Русинського

Хвилина мовчання
Укрінформ
Військовий захищав Київщину та Чернігівщину, а також виконував бойові завдання на Донеччині

Майстер-сержант Вадим Русинський загинув 4 червня 2022 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Йому назавжди 26 років.

Побратими Вадима з Державної прикордонної служби згадують, що у 2014 році, на початку агресії Російської федерації, чоловік призвався до лав ДПСУ, де проходив службу на окремому контрольно-пропускному пункті «Київ» у групі силової підтримки. 

У 2018 році він успішно пройшов курс відбору до підрозділу спеціального призначення «ДОЗОР» у місті Житомир. За час служби брав участь у численних спеціальних операціях по боротьбі зі злочинами у сфері охорони кордону.

У 2021 році Вадим звільнився з військової служби й пішов до приватної охоронної компанії, що займалась супроводом морських торговельних суден. 24 лютого 2022 року він був у першому морському рейсі, але почувши про повномасштабне вторгнення, одразу написав заяву на розірвання контракту і зійшов у першому ж порту Єгипту. На момент повернення до України підрозділ Вадима вже брав участь у боях під Києвом і він одразу приєднався до побратимів.

Наприкінці травня, після успішної контрнаступальної операції на Київщині та Чернігівщині, підрозділ отримав нові бойові завдання та вибув на Донеччину. 

4 червня росіяни розпочали наступальну операцію на Святогірськ. Ворожі штурми супроводжувались масованими артилерійськими, танковими та мінометними обстрілами. Того дня бійці виконали завдання і зупинили просування окупантів, але ціною життів воїнів, серед яких героїчно загинув і Вадим. Він отримав смертельне поранення від ворожого снаряду, який влучив поблизу прикордонників. 

Чоловік загинув ще зовсім молодим, йому було лише 26 років. Він багато чого не встиг: не встиг одружитися, не встиг продовжити рід, не встиг насолодитися життям.

Героя поховали у місті Житомир. 

28 липня 2022 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, відповідно до Указу Президента України Вадим Русинський нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). 

Портрет Героя Русинського намалювала відома українська художниця Беата Куркуль, яка малює загиблих військових і віддає портрети їхнім рідним і близьким. Мисткиня каже, що створює портрети мертвих, але вони для живих. 

Вічна шана і слава Герою!

Джерело: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-