Із зон підтоплення на Херсонщині евакуювали понад 1000 людей

Із зон підтоплення на Херсонщині евакуювали понад 1000 людей

Укрінформ
Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції та волонтери із зон підтоплення в Херсонській області евакуювали понад 650 людей, ще понад 420 евакуювалися самостійно.

Як передає Укрінформ, про це ДСНС повідомляє в Телеграмі.

“Наразі органами місцевої влади із залученням ДСНС проводяться евакуаційні заходи у зонах підтоплення. Також здійснюється оповіщення за допомогою гучномовців”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Загарбники готувалися до евакуації за два дні до підриву Каховської ГЕС - партизани

Станом на 13:00 силами ДСНС, Нацполіції та волонтерів евакуйовано понад 650 людей, ще понад 420 - евакуювалися самостійно.

Жителі Херсонської області, яких евакуювали через підрив російськими військами Каховської гідроелектростанції та як наслідок - підтоплення низки населених пунктів будуть забезпечені безкоштовним прихистком і всіма соціальними гарантіями.

Про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомляє у Телеграмі.

Читайте також: У Херсоні розгорнули чотири евакуаційні пункти

"За координації Мінреінтеграції наразі триває евакуація з Херсонської області до більш безпечних регіонів. Жителі Херсонщини, які вимушені евакуюватися через підтоплення низки населених пунктів, будуть забезпечені безкоштовним прихистком і всіма соціальними гарантіями", - ідеться у повідомленні.

У Мінреінтеграції закликають громадян, що проживають уздовж берегової лінії, прямувати в безпечні райони, звідки буде здійснюватися евакуація.

Перелік безпечних територій – за посиланням.

Херсонська ОВА також показала, як відбувається евакуація населення через підрив росіянами Каховської ГЕС.

«З малечею на руках. Обіймаючи пухнастиків. Чи з усього однією сумкою. Люди залишають домівки, рятуючись від затоплення», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, рятувальники ДСНС працюють у єдиній системі із Силами безпеки та оборони по ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС, на місце направлено техніку підвищеної прохідності.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-