У Херсоні розгорнули чотири евакуаційні пункти

У Херсоні розгорнули чотири евакуаційні пункти

Відео
Укрінформ
У Херсоні наразі вже розгорнуто 4 евакуаційні пункти.

Про це у Фейсбуці поінформував т.в.о. керівника Нацполіції України Іван Вигівський, передає Укрінформ.

«Станом на 12:30 з зон підтоплення на Херсонщині 885 осіб евакуйовано, поліцейські разом із рятувальниками ДСНС проводять патрулювання та допомагають громадянам евакуюватись до безпечних місць. У Херсоні розгорнуті чотири евакуаційних пункти», - заявив він.

За його даними, кримінальні провадження за фактами екоциду та порушення законів і звичаїв війни розслідують слідчі Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Херсонської обласної прокуратури.

Читайте також: Як врятуватися у зоні підтоплення - алгоритм дій та інструкції

На Херсонщині вже евакуювали близько 800 людей, працює 6 шелтерів, комунікація відбувається через голів громад.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.

"Ми були готові до будь-якого розвитку подій, які тут можуть статися. Ще місяць тому голова ОВА Олександр Прокудін запропонував відпрацювати маршрути термінової евакуації, яка могла би статися внаслідок великих обстрілів Херсонщини. І зараз ця система якраз запрацювала, бо вона була необхідна. Вже зараз евакуйовано 800 людей з Острова та інших населених пунктів. Зараз на території Херсонської області працює 6 тимчасових шелтерів, до яких людей підвозять, щоб вони могли перечекати", - сказав речник ОВА.

Як повідомлялося, радниця керівника Офісу Президента України Дарія Зарівна заявила, що росіяни планували підрив Каховської ГЕС давно, рівень води був максимально піднятий для створення великої хвилі й затоплення великої території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-